Thursday, October 28, 2004

2004.10.28 Csutortok

Hetvege!
A legjobb resze a hetnek.

Ma kemenyen 1 orakkor leleptem, amit eddig sosem tettem.
Csutortokon ugyanis ha 8-ra beerek nem kell csak 13.0-ig elfoglalnom magam, es mar szabad is vagyok.

Sajnos napok ota borzaszto hatfajas kinos, ugyhogy Csongor mondta, hogy akkor menjunk, es massziroztassuk meg.
Elvitt egy kultoralt szalonba, de persze o ki sem latott a fejebol, mert annyira almos volt, ugyhogy jol otthagyott!

Hat...egy orat massziroztak, kulonoskepp a hatamat, szegeny masszor jolmegdolgozott a penzeert.
Mar amikor meglatott visszahokolt egy kicsit, mert nem volt ekkora emberhez szokva, de vegul is mindent megtett amit tudott.
Az az erzesem, hogy rosszul mozdulhattam, es pecsipodhetett valahova valami, mert mostmar nem faj.
Egy oran keresztul nyomott, huzott, masszirozott, de a jobb lapockam meg nem tokeletes. Mindeneksetre jol fellazitotta a gerincem melletti izmokat, es a 3 napja elaludt nyakammal is csodat tett.

Amikor vegeztem, nem volt szivem felebreszteni Csongort, ugyhogy atmentem a Spinney's-be es jol szetneztem. Vettem 2 cd tartot, mert mar megint nem ferek a cdktol, mindentt van egy kis kupac, es kifogtam 2 konyvet a Penguin sorozatbol potom 5 AED/psc aron, ugyhogy most mar van mit olsasgassak.

Epp mikor vegeztem csorgott Csongor, hogy akkor jon ertem es irany a part.
Meg sutott egy picit a nap, amikor kiertunk. Jot usztunk, es atmozgattam a hatam megint.
Egyre jobb.

A holnapi program a costcuttingra valo tekintettel strand, meni extraval, de addig is lustalkodjunk egy kicsit, mennyunk haza es pihenjuk ki a het faradalmait!

Wednesday, October 27, 2004

2004.10.27 Szerda

Este Iftarra, az egesz napos bojt utani vacsorara volt hivatalos Csongor es Magdi hozzank, majd utan 5-osben (Csongor, Magdi, Jessica, Hasheem es en elmentunk billiardozni).

A billiard szalon eleg kellemes kis hely, sok asztallal. Jatszottunk egy parat,








Jessica

persze Hasheem mindekit megvert, utanna ping-pongoztuk is egy piszit,





a nyertes megint Hasheem, majd csocsoztunk egyet. Itt mar en is jeleskedtem, sott...

Amikor vegeztunk Hasheem-ekkal nemtem haza, hisz mindharman ey helyen lakunk ugye...
Hasheem nemreg szerzett be egy viszonylag uj Toyota Echo-t, ami majdnem ugy nez ki kivulrol, mint az otthon jolismert Yaris, csak lepcsoshatu, es a orra egy piszit mas, de belul ugyan az. Beszelgettunk, mondtam, hogy lassam nekem is kene szerezni valamit, mert kezdek megorulni. Haheem mondta, hogy O meg van vele elegedva, mindent tud, amit az ember elvar egy autotol, de parsze nem egy versenyauto, marcsak az automata valto miatt sem.
Mondta, hogy ha van kedvem, akkor kiporbalhatom, es mar huzta is felre a kormanyt.
Csereltunk, beallitottam mindent, oszt hadszoljon.
Kb 10perc alatt otthon is voltunk, de sajnos ez alatt az ido alatt ugy elgemberedett a laban, hogy ra kellett dobbennem ujfent, hogy ez a meretu auto nem nemek lett kitalalva. Lehet hogy segitene valamit a helyzeten, ha lenne benne ulesmagassag allito funkcio, de azt hiszem ez egy eleg draga extra ebbe a kis szarba.
ugyhogy kenytelem leszek valami emberes jarganyt valasztani.
Mondjuk jo, hogy jon ocsi, mert akkor ugyis kell valalmit berelni, ugyhogy jol szetnezunk, es valogatunk is majd, hogy mi lehet jo valasztas, de ez meg egy kicsitt messzebb van.

Ma megint nem kellett alombaringatni!

Tuesday, October 26, 2004

2004.10.26 Kedd

Ma megint Lukenal voltunk, mert szerintem unatkozott, ugyhogy felhivott, hogy menjunk at, es sutogessunk valami husit.

Volt meg ket masik vendege is, egy srac, Nima, a sivatagos arc occse, es egy lany, akinek nem emlekszem a nevere, de ok gyorsan lekoptak. A srac sajnos kozelsem olyan jo fej mint a batyja, a csaj meg egy kicsit faradt volt, de azert jot beszelgettunk vele.

Es, ami a legfontosabb, kiprobaltuk a szemuvegeket, igaz csak a medencebe. Nagyon kiraly, de meg kell tanulni feltenni, mert kulonben ereszt egy kicsit.

Szoval az est hatralevo reszet 3-asban toltottuk, a kaj is lassan elkeszult, dumalgattunk, es megint az a fincsi rumot szurcsoltuk, amit multkor, am most kola helyett gyomberrel.

Luke-tol nem lehet csak olyan egyszeruen eljonni, mert ha beindul a beszelokeje, akkor eleg nehez leloni, de nagyon aranyos ilyenkor, en nagyon csipem.
Raadasul most, hogy egyre jobban latszik rajta Zsuzsa hianya, meg jobban el van anyatlanodva, es ilyenkor meg tobbet beszel.

Meg delutan nalam usszefutottunk Hasheemmal, aki meghivta Csongort holnap iftarra, utanna meg egy billiardra, ugyhogy a holnapi nap sem fog esemenytelenul zajlani.

Az agyamat akarom....most!

Monday, October 25, 2004

2004.10.25 Hetfo

Hetfo...
Otthon is ruhelltem ezt a napot, de itt megjobban utalom.
Meg igy is, hogy csak 2ig dolgozunk!

Delutan sakkoztunk Csongorral, majd elmentunk a tegnap altalam mar meglatogatott sportboltba, hogy vegyunk Neki is es Magdinak is olyan uszoszemcsit, mint amilyet en vettem.

Most egy kicsit tobb idonk volt nezelodni, ki is kaptam egy kenyelmes Columbia nacit 5500 forintert. Felprobaltam, es nem volt szivem otthagyni...

Ez ilyen napokra szokta Csongor azt mondani, hogy "Ma sem keltunk fel hiaba!", es mennyire igaza van!!

Sunday, October 24, 2004

2004.10.24 Vasarnap

Megszokott menetrend.
Piszi melo, haza, este chat anyuekkal.

Volt nemi idom chat elott, ugyhogy bementem a kozeli sportboltba, es beszereztem egy uszoszemuveget, mert a sos viztol kikeszul mindig a szemem. Meg kivancsi is vagyok, hogy mi minden van a partkozeli vizekben.

1 ora chat, majd irany az agy!

Saturday, October 23, 2004

2004.10.23 Szombat

Ez a nap is hamar eltelt!
Delutan talalkoztunk Moniekkal, es meg egy kis varosnezest es vasarolgatast iktattunk be, mert reggel repulnek haza.
Bementunk Bur Dubai-ba, eloszor is a Carrefourba, ahol jo sok mindent megbamultunk, Moni meg beszerzett egy par ajandekot az otthoniaknak!

Utana mentunk tovabb es egy csomo jo kis sikatort vegigjartunk.
Moni fuggonyt akart venni, ugyhogy az Ols Souq-ot is utbaesjtettuk. Bersze nem volt olyan egyszeru megfelelo meretu fuggonyanyagot talalni, Csongor es Roland neha el-el tuntek, vagy egy kicsit elorementek, de vegulis talaltunk, igaz ossze kell majd varratni egy ugyes varronovel, de biztos gyonyoru lesz. Csongor besegitett az alkudozasnal, es vegulis o aron sikerult beszerezni.

Es akkor vegre Lime Juice. Egy kicsit sietni kellett, mert Luke hivott, hogy fozne valami taj kajat, ugyhogy ha van kedvunk menjunk at.

Bele is huztunk es hamar kiertunk a vilag vegere. Nekem mar nagyon fajt a hasam a sok rohogestol, amit lerendeztunk Csongorral es Rolanddal, mert van egy dumaja az arcnak...

Luke eppenhogy befejezte a fozest, marcsak az utolso simitasok hianyoztak amikor megerkeztunk.

Beszelgettunk es rohogtunk. Roland es Moni nem nagyon tudnak angolul, ugyhogy forditottunk oda-vissza, de neha Roland is megprobalkozott, es eleg vicces dolgok jottek ossze neki, de Luke segitett es megprobalt lassan es egyszeruen beszelni. A vegere eleg jol belejott Roland, de az intenziv nyelvtanfolyamrol nem mondhat le, amit Moni betervezett neki.

Jokat derultunk egymason es a poenokon, de sajnos hamar keso lett, es indulnunk kellett. Moniekat meg visszavittuk a szallodaba, mert csomagolniuk kellett, hisz reggel indulas haza.

Ez a par nap igan jol sikerul. Jokat szorakoztunk es rohogtunk. Roland folyamatosan nyomta a poenokat, Moni neha meg ra is kontrazott...szoval nem unatkoztunk. Mi rettento jol ereztuk magunkat. Remelem Ok is.
Koszi mindenert megegyszer.

Friday, October 22, 2004

2004.10.22 Pentek Magyartalalkozo sikloernyozessel egybekotve

Reggel meg felvettuk a kajat, majd mentunk Moniekert, es irany a repter.
Jo messze mentunk, mentudomhelyesenleirnihogyhova.

Az utat vegigrohogtuk, es vegigpoenkodtuk. Mar majdnem odaertunk, amikor eltevedtunk, de semmi gond, levillogtunk egy taxist, es Csongor megfenyegette, hogy mutassa meg az utat, vagy leereszti mind a 4 kereket, de az is lehet, hogy csak lefizette.

Az utbaigazitas sikeres volt, mert siman megtalaltunk a repteret, amit nem is nagyon lehetett elteveszteni, mert egy hatalmas, kivenhedt feher ANTONOV ektelenkedett elotte, a sivatag kellos kozepen.

Gyorsran behurcolkodtunk, bemutatkoztunk, ettunk-ittunk es jot beszeltgettunk.







En persze felefedeztem a terepet,bekukkantottam a hangarba,









Erosodni kezdett a szel, ugyhogy nekikeszultunk az ernyozesnek, de elotte meg kettevalasztottuk a csapatot. A gyerekek, es aki nem akart repulni atment a nem messze levo BARRACUDA nevu egysegbe furodni, mig a tobbiek felpakoltunk, es elindultunk a starthelyre.







Nem tudom, valami isteni jelnek kell lennie, hogy en mindig kikotok a repulos tarsadalomnal...
Na mindegy...

Szoval,
starthely,







oktatas,


a beulo felszerelese
(a feher polokban balrol jobbra Laci, Peter es Tamas)


az osszekapcsolodas
(megint Laci, Peter es Tamas)


a kenyelmes pozicio a levegoben

elso felszallo...EN!
HUPPPSZZZZI!!

Na nem baj, valamikor meg kell halni...
Nezzukcsak!

Belegyomoszoltem magam a legnagyobb beulobe, ami termesszetesen meg igy is kicsi volt, feltettem a legnagyobb sisakot, ami alig akart felmenni a felelmetesen nagy buramra, es mar keszen is voltam. Ugy nezte mi, mint egy jollakott ovodas...
Amikor meglattam a kepeket magamrol, sirtam a rohogestol.

Laci mogem allt, osszekapcsolta a hevedereket, igazitott az ernyon, majd kiadta a parancsot, mozgas hatra, majd hirtelen elore, kozben megindult az auto is, futas....kb 4 lepes utan elemelkedtunk a talajtol.
Na jo, ezzel megvolnank, de a neheze meg csak most jon. Beulni a beulobe, hogy kenyelmes legyen.
Meg nem voltunk 'eleg' magasan ehhez, de en igy is feltem. Csak emelkedtunk, emelkedtunk, a tobbiek meg torpultek, a vonatoauto is egyre kisebb...bazdmeg, ha leesunk meghalunk...
Kb 200 meter magasan lehettunk, amikor Laci szolt, hogy tornazzam be magam, hogy kenyelmes legyen. Szepen lassan megtalaltam, hogy is kell, hogy ne nagyon mozduljunk ki az egyensulybol.
A vontatoauto meg csak huzott-huzott, de mar majdnem a 2 km-es kifutopalya vegere ert.
Oldjunk le! -hangzott a kovetkezo vezenyszo!
Leoldottam kb 300-320 meter magasban!
Magunktol repulunk!
Nem tudom leirni, mi az amit font erzetem! Felelmetes es izgalmas erzes egyben.

Tettunk egy par kort a kifuto es a kozeli muut folot, majd szepen lassan ereszkedtunk es a starthely kozeleben foldetertunk, minden gond es komplikacio nelkul.

Amig mi fent voltunk, a kovetkezo beoltozott, es vart a sorara!

Eleg soka tartott amig mindenki sorra kerult,

lassan a a furdozos is megerkeztek.
Aki akart, meg repulhetett egyet kozoluk is, majd a vontatoauto soforje jott, de o mar felhomalyba indult. Mivel eddig o vezetett, es most epp o keszul repulni, gyorsan kitoltottem magammal a vontatoauto volanja mogott tatongo urt.
Vegre egy Defender volanja mogott. Meglepoen szikoske, de ezt egy jo ulessel orvosolni lehet. Naggyyon tetszett, de sajnos egy darabig nem lesz Defenderem.

Gyorsan megbeszeltuk az eggyezmenyes jeleket Tamassal, a csorlokezelovel, kozben Laci letette a lantot, es Peter oltozott be, a maradek embek O repteti.

3,2,1 indulas, nagygaz, 1es, 2es, 3as....35-nel nem megyunk tobbel. A szel mostmar egy kicsit alabbhagyott de mivel jo indultam, viszonylag hamar felkapta oket, es jo magasra mentek.
Mivel fordult a szelirany, nem tudtunk vegigmenni a palyan, kb feluton le kellett kanyarodni a palyarol a homokba. Egy kicsit feltem, nehogy hirtel valtozas miatt lassuljunk vagy valami, de kellemesem csalodtam.
Lakanyarodtam a betonrol, es minha semmi nem tortent volna a Defi nem tovabb szepen, egyenesen, minden zokkeno nelkul. Nemhiaba, kiraly kis jargany ez!

Mar majdnem tok sotet volt, amikor adodott meg el repulesi lehetoseg, amire gyorsan le is csaptam. Masodszorra minden tokeletesen ment.
Csinaltam egy par kepet, de nem igazan lettek jok, de azert valamit sejtetnek...

Amikor felertunk Peter mondta, hogy akkor vezessek, es azzal atadta a ket izet, amivel az ernyot lehet iranyitani. Szepen lassan fordultam, testsullyal rasegitettem a fordulora, ment minden mint a karikacsapas.

Allitolag ez az egyik legbiztonsagosabb repulosport, mert az ernyo ha osszecsukodik, egy ido utan kinyilik magatol. Vannak akik megcsinalja, azt, hogy osszecsukjak, zuhannak egy kicsit, es az ernyo magatol ujranyilik. Na mi ezt a resz most kihagytuk, de nagyon elveztem.
Masodszorra mar nem is feltem...


meg nincs kesz ez a post, ugyhogy nyugi!!

Thursday, October 21, 2004

2004.10.21 Csutortok

Vegre ujre hetvege!
Alig vartam!

Munka utan talalkozunk Monival es a ferjevel a hotel elott. Meg szerencse, hogy kozel laknak.
Varosnezest terveztunk veluk, de mivel Ramadam van, es az a kurva nap meg nem ment le, kenylelenek voltunk elmenni egy olyan helyre, ahol lehet enni, inni, es legfokeppen dohanyozni. A legkozelebbi ilyen haly a Lime Juice, amit szeretunk, mert jo a kv, es kincsi a kaja. Beultunk, dumcsiztunk, meg minden. Rolandal hamar egymasra talaltunk, mert o is kutyubolond, mint en, plane azok utan, amikor megtudta, hogy veluk fogok hazakuldeni egy iPOD-ot a Jencinek.

Amikor mar jol elultuk a fenekunket, elindultunk a Medinat Jumeiraba, ahol lehet nezelodni, es vasarolgatni, de kozben meg osszfutottunk Petraval, mert ami kuldtek csomagot, abban neki is volt egy csomagocskaja.

Jaigen. Egy kis szervezest igenyelt ugyan a dolog, de amit anyu osszecsomagolt egy hatizsakban mindenfele finomsagot, es egyeb dolgokat kihoztak nekunk, amit kulon koszonunk nekik, plusz kaptunk toluk egy masik csomagot, amiben szinten haza fuszerek es egyeb dolgok voltak, noespersze 2 uveg finom hazai bor...

Szoval az est tovabbi reszeben magukrahagytuk a fiatalokat, hogy nezelodjenek es vasarolgassanak, mi meg elmentunk bevasarolni, mert utana mentunk fozni Petrahoz, hiszen holnap magyartalalkozo lesz, es mi, mivel kurvajofejek vagyunk azt talaltuk ki, hogy fozunk egy kis gulyaslevest.

Az alapanyagok beszerzese utan, atverettunk Petrahoz, aki meg vacsoravendegeket is hivott, 3 helyes singli csaj, ami meg nem is lett volna gond, de egyikuk sem eszik disznohust, ezet a fozest 2 reszre kellett bontanunk. 1 adag ma estere, 1 adag holnapra.
Neki is lattunk, de amikor mar a dolgok kozepenel tartottunk es mar csak az a bizonyos rottyantas hianyzott,csalodottan vettunk eszre, hogy a fazekak kicsik lesznek. Csongor nyakabavette a varos kozelebbi reszet egy megfelelo meretu labas beszerzese vegett, en meg addig tevekenykedtem a konyhaba, illetve beszelgettem a lanyokkal,es irtam Petranak egy par CD-t.

Csongor szerencsevel jart, rovid idon belul vissza is tert egy embertelen meretu labassal, ugyhogy mar csak percek lettek volna hatra a fozesbol, de sajnos a labas eleg lassan melegedett, igy elhuzodott a dolog, de a lanyok - nemtudni hogy az illet vagy az ehsegtol hajtva- szepen elkezdtek kiszivarogni a konyhaba.

Mostmar tenyleg keszen lett az egesz, szepen megteritettek, es leultunk enni. Mivel egesz nap nem ettunk, azt hittuk, hogy nyugiba leulunk, es jol megesszuk az aznapi adagot, de perszehogy nem igy lett. Annyira elteltunk a fozes kozben kostolgatott kolbasszal, es az illatokkal, hogy alig tudtunk legyurni 2 piszi tanyerral.

Meg hatra volt a becsomagolas, es a hazajutas. A labas meg meleg volt, ugyhogy azt Petrara biztuk, hogy majd reggel ertejovunk, es betesszuk a kocsiba.
A lanyok meg invitaltak valamilyen buliba, ahova ok is keszultek, de koszontuk szepen, majd maskor, nem vagyunk ugy oltozve...
Alig vartam, hogy egyba keruljek!

Wednesday, October 20, 2004

2004.10.20 Szerda

Ma vartunk 2 magyar vendeget magyarorszagrol.
Hoznak nekem csomagot az anykamtol, remelhetoleg tele mindefele finomsaggal.
Azt tudtuk, hogy este erkeznek, ezert megprobaltunk fentmaradni, hogy ki tudjunk menni ertuk, de ez elmaradt.
Vartunk egy darabig, sakkoztunk, atjott Luke is, megneztunk velemi filmet, de csak nem hivtak, hogy megerkeztek.

Csongor vart hajnali egyig, de ugy dontott, hogy inkabb alszik, engem meg hazadobott Luke.

Remelhetoleg holnap jelentkeznek.

Tuesday, October 19, 2004

2004.10.19 Kedd

Reggel megkaptam a hitelkartyamat. Vegre.
Meg kell vennem a jegyet Jencinek, mert otthonrol nem tud foglalni az arab fapadosra, az Air Arabiara. Mielott jon, meg a vizumjat is inteznem kell, ami nem lesz egyszeru, mert Jebel Ali-ba vagyok lejelentve, ugyhogy oda kell mennem.

Ma delutan mar nem volt kedvunk sakkozni, ehelyett vettunk kajat a Hardee's ban, benyomtunk, megneztunk valami filmet, majd felkaptuk Magdit, es bementunk Bur Dubaiba egy kicsit szetnezni es vasarolgatni.

Bur Dubai jo hely, szeretem. Egy csomo jo bolt van, ahol olcson lehet jo cuccokat kapni. Lassan kell vennem 2-3 cipot, nadragot, egy trenya nadragot, zoknikat, meg ilyeneket. Ki is neztem, most Ramadan alatt egy csomo boltban van learazas, es cipobol, ruhabol jokat lehet kapni elfogadhato aron. Neztem egy Merrell cipot, amire nagyon faj a fogam, de meg egy kicsit kinzom magam ertem.
Aztam elmentunk kivaltottuk Csongor fenykepezogepet a szervizbol, es meg megneztunk egy boltot, ahol GERBER, es VICTORINOX keseket, PELIKAN lampakat, es egyeb, hasonloan nelkulozhetettlen dolgokat lehet kapni. Fajt a sziven, mert kepzeletben megint elkoltottem egy 1000-est.

Tervben volt meg egy LIME JUICE elfogyasztasa is a BASTA KIJA ART CAFE-ban, de mire odaertunk bezartak... Tudjatok mit... ba....tok meg a dzsuzotokat.
Mentunk haza aludni.

Monday, October 18, 2004

2004.10.18 Hetfo

Ma realizalodott bennem a Ramadam lenyege.
Haza lehet menni 1400kor.
Sok ertelme nincs a munkanak, de mindegy...

En ma elhuztam az idot, mert atmentem a Main Office-ba fizetesigazolast kerni, hogy megkapjam a hitelkartyamat.
Persze elkapott a fonok, de pont jol jott ez a kis beszelgetes.
Amikor megtudta, hogy miert is vagyok bent, rogton megkerdezte, hogy miert nincs autom meg. Mondtam Neki, hogy majd januar, meg minden, hogy erezze, hogy meg nem adott egyertelmu jelet arra, hogy januarban is szamit a munkamra, de egyre csak azt hajtogatta, hogy vegyek valamit 3 eves reszeltre. Egy kicsit belegondoltam a beszelgetes utan es az jutott eszembe, hogy mennyire igaza van. Megveszed a jarganyt, egy picivel tobbet fizetsz, mint amennyit a ceg szallitasra ad, 3 ev utan meg eladod, a penz a tied. Valoszinuleg Ok is igy csinaljak, ezert ajanlgatja ennyire.

A beszelgetes soran persze felvetettem, hogy akkor ADAM HAZA KARACSONYKOR...
Leellenorizte a szabadsagomat, es azt mondta, hogy 2 hetnek semmi akadalya reszerol. Elkezdett nekem repjegyet keresni, de meg csak meregdragat talalt, ugyhogy majd nekem kell kesobb inteznek, de semmi gond, megoldom.

Mire visszaertem a Cargo Village-be, mar alig voltak, ugyhogy pakoltam es nemtem haza.

Delutan Csongonal sakkoztunk, mert mast nagyon nem tudunk csinalni. A partra nem megyunk ki, mert szetegunk, penzunk nincs, amit el lehetne kolteni, ugyhogy marad az ingyenes sakk.
Persze csunyan kikaptam egy parszor.

2004.10.17 Vasarnap - Luke grill - a kepek meg hianyoznak

Luke barat meg tagnap mondta, hogy ha van kedvunk, akkor menjunk ki hozza grillezni egyet ma este.
Nekunk ne lenne kedvunk??

Alig vartam, hogy szabaduljak.
Elmentunk vasarolni, felkaptuk Magdit, es mentunk.

Luke egy ideje a keresztapjaval lakik a Greens Community-ben, valahol kint a halalban, a szivatag kozepen, egy szepen talalt lakoparkban. Az oreg szabin van, vagy mi, ugyhogy nem zavartunk sok vizet.

Kiertunk, nekialltunk elokesziteni a kajat,






iszogattunk, beszelgettunk.

Luke megmutatta a dobfelszereleset,



amit a lelki egyensulyanak megtartasa celjabolt szerzett be, nem is olyan regen. Okorkodtunk egy cseppet,






kozben elkeszult a tuz, kezdhettunk grillezni.



Olyan felelmetes mennyisegu kajat vettunk, hogy egel lett volna egy egesz hadseregnek,


de sebaj, csinaljuk meg mindet, Ramadan van...
Volt valami jofajta rum, azt toltunk Kolaval.

Sutogettunk, iszogattunk, sutogettunk...
Es igy mult az ido.
Ja, es neha gitaroztak is...





A kaja lassan elkeszult, es nekilattunk enni.



Volt egy darabka disznohus, amit Luke keszitett el, olyan hazaiasan. Fokhagymaval, valaki BBQ szosszal, mezzel es zoldcitrommal. Elso osztalyu lett.
Termeszetesen maradt kaja, de igy legalabb nem kellett foznia masnap.

Meg dumaltun egy kicsit es poenkodtunk a fenykepezogeppel, es egy kicsit elcsufitottuk hazigazdankat:



Csongor es Magdi meg elmentek uszni egyet, mi sakkoztunk, bar nagyon tompa voltam a 2 rumoskolatol es a hatalmas zabalastol

Valamikor egy korul fejeltem meg a parnamat..

Sunday, October 17, 2004

2004.10.16 Szombat

A munkarol semmit, mert semmi ertelme az egesznek!
Ramadan van meg hetvege...
A faszomnak van kedve dolgozni, de ezzel nem en vagyok igy egyedul!

A legjobb dolog ma az volt, hogy megkaptam a csekkonyvemet. Szep ures konyvecske, meg nem tudom mire fogom hasznalni, de mindenesetre ha villat berelunk, biztos jol jon majd.

Bojtolok veluk, nem eszem csak iszom, meg dohanyozni jarok ki!

Este Csongornal sakkoztunk, megjelen Luke barat is. Egy erdekes kiserletet hajtottunk vegre.
Csongor szimultant jatszott ellenunk, de meg igy is elpaholt mindkettonket, de majd egyszer, csunyan megverem, majd ha nagy leszek...

Luke vitt haza, valamikor ejfel utan. Beszelgettunk a kocsiba, hogy mi lesz vele, mik a kilatasok, de meg nem nagyon tudja, hogy hogy fog alakulni az elete. Egy kicsit sajnalom.
Azt mondta, hogy most egy eleg komoly sakkjatszamat jatszik. Egyszerre 3 ellenfellel. Az elettel, Zsuzsaval, es a Zsuzsaval kapcsolatos tervekkel, es persze onmagaval. Ez a legnehezebb.

Faszom, holnap is fel kell kelni...


Saturday, October 16, 2004

2004.10.15 Pentek

Szoval kintaludtunk!

Reggel egy kicsit kenyelmetlen volt mert a sator hamar bemelegedett, de valami fel 9kor mar fent is voltunk, es valami ilyen kilatasunk volt a satorbol:



Kozel volt a viz, ugyhogy megprobaltuk az egeszzeges ember benyomasat kelteni es lementunk egy kicsit uszkalni. A viz meg hideg volt, igy jobban esett mint a KV.



Ja, kv...
Volt. Azaz majdnem minden volt hozza, csak a viz, a tej es a bogre hianyzott! Elfogyott a cigi is, ugyhogy arra vetemedtunk, hogy Ramadan elso napjan keresunk egy kocsmat, vagy valami helyet, ahol legalabb kv es cigi van. Ilyen kiszolgaloegyseg a legkozelebbi benzinkut volt, kb 25 km-re, de nem erdekelt!
Es megint beizonyitottuk, hogy kurvajofejek vagyunk, ugyanis vettunk reggelit. Mindenki ott kokadozott a napon, se kaj se hideg pia nem volt, es erre mi, az elelmesek es a kevesbe lustak, megoldottunk a megoldhatattlannak tuno problemat. Elmentunk, es vettunk, ennyi.
Ezekutan azt hiszem szerettek minket, de tobbet nem fognak hivni, legalabbis szerintem. En egy kicsit cikinek ereztem a szitut, de mindegy!

Ramadan elso napjan, furdonadragban, es tokig homokosant beallitottunk a benzinkuthoz, es vettunk mindent ami kellett!

A kiados kaja utan meg elheveresztunk az arnyekban,





neha lemetunk uszni, de a nap mar nagyon egetett, ugyhogy lassan csomagolni kezdtunk.
Es akkor a csoportkep:



A teljes sorozat pedig ITT erheto el.

Este elmentunk az Jumeira Islamic Centerbe az elso Iftarra, de errol majd holnap!

Friday, October 15, 2004

2004.10.14 Csutortok - Jebel Ali - Kamal szulinapi grill party

A mai program egyszeru es nagyszeru volt.
Jebel Ali, strand, grillezes, Kamal szulinap!

Delutan nalam kezdtunk, bepakoltuk ami kellet a furdeshez, majd elmentunk bevasarolni, majd Csongornal pakolas.
Megprobaltunk mindenre felkeszulni.
Mittunk zenet, gazfozot es pattogtatni valo kukoricat, egy kis ajandekot Kamalnak (hutoladat es egy kis Unicumot) es persze semmivelsem potolhato tarsasagunkat!

A kijutas elegge kalandosra sikerul, mert egyertelmuen nem tudta elmondani senki, hogy hova kell menni, csak ugy talalomra, raadasul mi meg tul is mentunk a jelzett kijaratom, ugyhogy mi visszafele probaltuk megfejteni a rejtveny. 90%-osan sikerult is, de valahogy nem talaltuk Kamalekat, de szerencsere epp jott Petra, aki emlekezetbol talalt oda a taborhelyre.

Mar sotet volt, amikor kiertunk, a satrak alltak, am a kaja es a tuz hianyzott! Grillezes tuz nelkul... ( meg jo, hogy erre is gondoltunk, es utkozben vettunk fat...)

Szoval megerkezdtunk, gyorsan bemutatkoztunk, felmertuk a terepet, ittunk, megkoszontottuk Kamalt, es nekilattunk sutogetni!



A kajacsinalasban nem vettunk reszt szervesen, mert azutan a felistenneknek kijaro ejjenzes utan, amit az elso chll out cd elinditasa utan kaptunk, ug gondoltuk, hogy ez mar nem a mi feledatunk!

Szoval kesz lett a kaja, eszegettunk, iszogattunk, Csongor elkeszitette az elso adag pattogatott kukoricat, ami mindenkinek nagyon tetszett, majd elokeszultunk a furdeshez, de mindenek elott megcsinalta a tuzet. A fiuk mind kanadaiak voltak, de abbol a tesze-tosza fajtabol, ugyhogy a tuzgyujtast nem nagyon biztuk rajuk.





Mindezek utan irany a viz. Persze ebben megint mi voltunk a legjobbak. A tobbiek egy kicsit huztak a szajukat, merthogy sotet van meg mifene, de amikor lattak hogy tuleltuk az ejszakai furdest egy kicsit batrabban jottek a vizbe.
De Kamal meg hianyzott.
Ekkor egy hirtelen otlettol vazerelve szepn kisetaltunk a partra jol korbevettuk, majd hirtelen megragadva viz fel kezduk cibalni. Vegulis szulinapja van..
A tobbiek ezen felbatorodva lassan kezdtek beszivarogni. Valaki az egyik faklyat behozta a vizbe, laszurta, hogy jobban lassunk. Nagyon kiraly volt, a lobogo faklya korul ucsorogni a finoman hullamzo, kellemesen huvos vizben ucsorogni es lubickolni.

Kimetunk, megtorolkoztuk, amikor is elerkezettnek lattuk az idot arra, hogy a jol behutott Unicumot korbeadjuk.
Egy kicsit csalodott voltam, mert nem nagyon izlett senkinek... Hiaba, Kanadaiak... No komment!





Ultuk a tuz korul, okorkodtuk, beastuk Kamalt a homokba es hasonlo jopofazagot muveltunk.





A problema csak annyi volt, hogy a hozott fa kezdett leegni, igy kenylenek voltunk utanpotlas utan nezni.
Es megint a magyarok....hiaba elelmas nep vagyunk... Mi ketten, Csongorral nyakunkba vettuk a kornyezo sivatagos, dimbe-dombos partszakaszt hogy valami eghatot talajunk. Az elso probalkozast kitoro ujjongas fogadta.
Valaki elengedett valami eroltetett poent arrol, hogy a kanadaiak inkabb nezik mint csainaljak, de kozoltem gyorsan, hogy ez kovetendo palda volt, itt a lampa, es induj el arra, es hozza fat bazze...

Termeszetesen meg sem mozdultak, es az elso adag tuzelo kezdett leegni, ugyhogy mentunk a kovetkezo korre.
Ekkor ma szerencsesebbek voltunk, mert egy 3 meter hosszu gerendat hoztunk, ami eleg lett volna egeszen reggelig. Persze ujdonsult kanadai barataink megint csak bamultak ki a fejukfol, hogy azok a hulye magyarok...
Ekkor jegyeztem meg a cseh-lany, Lucy, hogy megint mi europaiak oldottuk meg legjobban a feladatot.

Lassan indulnunk kellett volna, mert arra nem keszultunk fel, hogy kint is alszunk veluk, el is indultunk a kocsihoz, de egymasra neztunk Csongorral, es inkabb maradtunk, bar nagy buli nem volt es a hangulatot is mi csinaltuk.
3 fele a tobbiek elkevonultak aludni, mi meg egy kicsit okorkodtunk Csongorral, majd mi is nyugovora terunk.
Aludni mondjuk az elso fel oraban nem tudtunk, mert a tengeren meg ejjel is 1000rel dolgoztak az egyik PALM ISLANDON, ugyhogy kenytelenek voltunk egy kis altato muzsikaval alombaringatnunk magunkat...

Wednesday, October 13, 2004

2004.10.13 Szerda

Ma reggel is megjelent a fonok es a szukseges dolgok ellenorzese utan eltunt mindenki az irodabol, csak a kiskutyak maradtak.

Ez jo volt, mert igy Ramadan elott egy nappal egy kicsit oldodott a hangulat, beszlgettunk, es kezdutn felkeszulni a holnaptol eletbelepo valtozasokra.

Ugyebar napkeltetol napnyugtaig nem ehetnek, nem ihatnak, nem dohonyozhatnak, es readasul a szex is tiltott! Ezekhez a szabalyokhoz alakalmazkodva nekunk hitenleneknek sem szabad enni, inni es cigizni ugy hogy meglathassanak, mert ha a magatartasunkkal megtorjuk a bojtjuket, nem csak mi kerulunk a pakolba (ahova amugyis megyunk, mert hitetlenenk vagyunk) hanem ok is oda kerulnek.
Eleg hulye dolog, de mindegy!

Szoval gyorsan befejeztuk a melot, Csongor jott ertem, es mentunk a City Centerbe, mert este a Virgin Megastore-ban Dj Ravin, a Buddha Bar Dj jatszott egy orat!



Jol elterveztuk, hogy mit is fogunk csinalni az alatt a kis ido alatt, ami a kezdesig volt. Volt egy par uzlet, amit meg akartam nezni, meg lassan ruhat es cipot is kellene venni, meg amugyis tele van a plaza kutyuboltal, ugyhogy ellettunk voltna, de sajnos - illetve hal' istennek maskepp alakult, mert Magdi szabadult, ugyhogy elszaladtunk ere, hogy O sem maradjun ki a jobol!

19.00ra volt kiirva a kezdes, mi meg persze kestunk, de akkor meg semmi nem volt. Teblaboltunk egyet a Virginbe, megint fajditottuk a szivunket a jobbnal jobb zenekkel, meg filmekkel, mire nagy nehezen megerkezett a vendeg, tartott egy kis sajtotajekoztatot az uj lemezevel kapcsolatban,



aztan a lemezjatszok moge keveredett es elekzdett jatszani.
Az eljen egy kicsit nehezen ment a dolog, mert nem talalta a gombokat, meg a potikat,



de a vegere teljesen belejott es jo zenet nyomott.
Mind a 9 jol sikerult kep megtekintheto ITTEN!

Mi meg kezdtunk kokadozni az ehsegtol, igy nem maradt mas valasztasunk, mit keresni valami jo, es megfizetheto kajaldat.
Mar multkor is voltunk a IKEA kajaldajaba, es teljesen pozitiv velemenyunk van rola, igy most is ra esett a valasztas. Es is egy kicsit gyorskajalda jellegu, de rendes agadokat adnak, rendes alapanyagokat hasznalnak, olcso es finom.
Szoval nyomtunk valami csirket az agyunkba majd elindultunk hazafele, mert meg holnap dolgozas volt, igaz csak egy picit, de akkoris...