Saturday, July 30, 2005

Technokratizmusom

Be kell vallanom oszinten, hogy itt, az elmult ev alatt tobb penz koltottem kutyukre, mint eddig (talan) osszesen!
Szamomra otthon elerhetettlennek tunt egy uj, 1ooe folotti mobil, PDA itt viszont viszonylag egyszeruen, es surubben cserelem ezeket az eszkozoket (itt nem is 100e az ami otthon ennyi, de ez lenyegtelen).

Meg vannak az otthonrol hozott rossz/jo beidegzodesek ugyhogy ezek a vasarlasoknal is befolyasolnak!

Ilyen volt peldaul amikor az mondtam, hogy nekem tobb windows-os dolog nem kell, mert a tokom tele van azzal, hogy ugy kell vele banni, mint a himestojassal! Ekkor dontottem el, hogy akkor marad a MAC, mint pc es a Palm Treo, mint telefon-PDA oszver!
Ebbol a szep tervbol a MACi-ig el is jutottam (tobb mint 3,5 honapja), de ez majd egy masik felezetben kerul kitargyalasra!

A Palm Treo viszont meghiusult, mostmar masodszorral is!
Az elso alkalommal azert, mert nem akartam kulon szoftvert venni, a Lotus Notes szinkronizalashoz, ami akkor fontos, sot, elsodleges szempont volt, ugyhogy maradt a SE P910i, ami melle csomagoljak a szoftvert!
Szepen is muzsikalt a SE, egyetlen apro es nem megszokhato hibaja volt csak! A merete, bar ez a tulajdonsagot barmelyik smarphone hatranyakent fel lehet roni!
Szoval a P910i-t eladtam, es ujra gondolkozoba estem!

Mi legyen helyette!
Ujab windows-ok combot nem akartam, mert dragat, es nem jonnek be, es a telefon reszuk meg mindig bena szerintem, Tungsten 5, szep es jo, es raadasul meg Palm-os is, viszont kellene venni egy GPS-t is, ami ennyira nem funkciogazdag eszkoz, mint egy PDA+GPS vevo, de a Palmhoz nehez terkepet talalni a tersegrol, ugyhogy marad a windows-os PDA (mert mar megvan a teljes terkepset a GCC orszagokrol), de itt nincs akkora kinalat, mint otthon (Dell vs. Fujitsu-Siemens), de telefonom meg mindig nincs a 910 helyett!

Kezenfekvo megoldaskent jott a dontes es a action, amikor is beszereztem a legujabb dragaszagomat, egy SE k750i-t! (beidegzodes, es sajnos tapasztalat: SOHA TOBBE NOKIA! SE a kiraly)
Es miert a 750i?
Szep, elfogadhato a kameraja (kepeket csinalni a blogba tokeletes, a digit gepet ugycse hordom magamnal), es szep, meg okos is, es nem azert mert ha egyszer hazamegyek tudom rajta hallgatni a Roxy Radiot!

Izelito a SE-vel keszitet kepekbol:



Ket kovetkeztetest vontam le az elmult honapok tapasztalatai alapja!
- minden eszkoznek annak kell lenni, AMI! PDA=PDA, Telefon (meg akkor is, ha van benne radio, meg mp3 lejatszo, meg fenykepezogep)=Telefon, stb!
- inkabb van nalam meg egy eszkoz, mint az, hogy kompromisszumokat kossek, es hianyozzan az oszver valamilyen funkcioja, ami ugyan softveresen megoldhato.


End of part 1



Wednesday, July 27, 2005

Hulye, hulye, hulye!!!!!

Egy apro, am annal zavarobb hibat kovettem el viszonylag regen!
Gmail-re tertem at, es igy abszolute feleslegesnek ereztem a freemail-es cimeim eletbentartasat!

Egeszen 3 nappal ezelottig, amikor kiderult, hogy az elso X keplink nem mukodik, aminek az oka teljesen egyszeru!
Hulye voltam! Amikor lemondtam a freemail szolgaltatasat, nem villant at az agyamon, hogy az itt keszult kepek elso adagjat a fototarba, a freemail tarhelyere toltottem fol, igy az emailcim megszuntetesevel a kepeket is torotek!

Sorry, el fog telni egy kis ido, mire a Yahoora, vagy mas helyre felkerulnek ujra a kepek, ha megtalalom oket, mer a MACi iPhoto programja most spec nem szeretne megtalalni az eddig keszult kozel 5000 kepet a kulso vinyomom, de biztos itt is en voltam a hulye, es egy gyors beszeljukMAC forumlatogatas utan minden ujre szep es jo lesz.

Tuesday, July 26, 2005

Kozerdeku informacio - NO VISA

Az, hogy nem kell vizum tuti, viszont a birtokunkba jutott informaciok alapjan lehet aprobb fennakadas a repteren.

A lenyeg a kovetkezo.
Magyarorszag kodja az Emiratusok szamitogepes rendszereben 467! Abban az esetben ha az aprobb fennakadas aktualizalodik, az emlitett kodra valo hivatkozassal a problema feloldhato!

Es meg egy apro dolog:
Ok (az arabok) a magyart magyari [madzsari]-nak mondjak! Ha megkerdezik tolunk a repteren, hogy honnan jottunk, a valasz HUNGARY, meg akkor is, ha a [madzsari] kozelebb all a szivunkhoz!

Johnny Rocket - regi idok amerikai hamburgere


Szombat este itt sikerult vacsorazni Anikoval!
Ez nem egy uj hely, szamtalanszor elmentunk mar mellette, elotte, de valahogy most erlelodott meg bennunk, hogy a kivulrol minden sallangot mellozo uzlethelysegbe bemenjunk!

Kivulrol egy semmitmondo, kisse szocrealos hangulatu, egyszintes, egymasmellettboltos, kozepen parkolos epuletegyuttes egyik sarkaban huzodik meg!

Belepve viszont teljes megdobbenes!
Belulrol tiszta amerika, meghozza a 60-as evek amerikaja. Piros mubor ulokekkel, regi plakatotkkal, regi zenegepekkel!





A konyharesz:


Es aminden asztalra kotelezo voros szegfu!


Ez nem egy exkluziv etterem, csak egyszeru es jo hamburgeres, nem mekis arszintel, ami ertheto is!
Itt igazi, ketkezes hamburgert adnak, igazi mindennel benne!

Friday, July 22, 2005

2005.07.21 Csutortok

Ezt sikerult tegnap delutan veghezvinni:
- alvas a macival



- egy kis muvelodes


- es mosas


Tartalmas delutan volt, am az este ennel lenyegesebben erdekesebben es mozgalamasabban telt.

Mint mar irtam megjott az uj fonokom, Sascha! Mielott elindultam volna a melobol fel 4 fele, osszefutottunk, es mondta, hogy este felhiv! OK!
Este a kozmecicusok bulit rendeztek, ugyhogy a legkezenfekvobb az volt, hogy elmegyek erte, es elviszem a buliba!

Felhivott, egyeztettunk, en kozben hazavittem a csajokat. Anikonak meg volt egy 'nagyon fontos' vendege, ugyhogy sokaig maradt!
Kozben felvettem Saschat fel 9-kor, elvittem magunkhoz, beszelgettunk, ittunk egyet, kozben hivogattam Anikot. Dolgozik!
Elmentunk erte, vartunk a kozmatika elott egy kicsit, semmi, meg mindig nem veszi fel a telefont! Ok, dolgozik.
Gondoltam egyet, elvittem Saschat a lanyokhoz, mert kozben Salimmal egyeztettem, gondoltam, hogy igy kettecsken ellesznek!

Mire mi odaertunk, addigra Salim eltevedt, ugyhogy ossze kellett szednem, majd vissza a lanyokhoz! Fel 11 elmut, Aniko meg mindig dolgozik!

Vissza a lanyokhoz!
Ekkor mar eleg faradt es elgyotort voltam, ugyhogy ittam egy fel doboz sort! Kozbe hivott Aniko, hogy vegzett! Fasza, irany erte! Ejfel elott meg is jartam, ugyhogy a buli csucspontjara vissza is ertunk!

Kb 1 orat birtunk ki a bulibol, de addigra vege is lett, nincs mar hatra, kocsiba be, es irany Sascha szallodaja, ami a valtozatossag kedveert jo messze van!

Vegig beszelgettuk az utat, es abszolute pozitivan csalodtam altala a nemetekben! Ezek utan mar csak arra vagyok kivancsi, hogy milyen lesz a munkakapcsolat! Remelem gyumolcsozo :) !

Az est merlege:
- egy fel doboz sor
- 150 km a varosba

Fel ketto utan ertunk haza, meg Csongorekkal ittunk egy korty bort, es elvonultunk aludni!
A pentek-vaszarnap egyszeruen elment! Az egadta vilagon semmit nem csinaltunk, es kurva jo volt! Rendszeresitem!

Wednesday, July 20, 2005

2005.07.20 Szerda

Ma a kovetkezo dolgok tortentek velem!
- befejeztem vegre az import csoport treningjet
Mar alig vartam! Komolyan mondom ennyire nehezkes csoportom meg nem nagyon volt! Hiaba magyarazok, kerdezek, probalom oket ravezetni, semmi! Egeszen pontosan teljes sotetseg! Elore felek, hogy milyen kerdesekkel es problemakkal fognak nekem eloallni ha elkezdik hasznalni a rendszert!

Itt epp torik az fejuket, de negyon:



- megjott vegre az uj fonokom, a nemet! Egy kicsit ugy tunt, hogy szet van esve, de meg is tudom erteni, reggel erkezett, epphogy 3 orat aludt, maris megbeszelesek, egyeztetesek, miegymas! Annyit viszont sikerult kicsikarnom belole, hogy Vasarnap egy keveset beszeljunk (Szombaton lesz a management meeting, ugyhogy josokminden lesz teriteken!!)

- reggel visszakaptam a kiadaslistamat alairatlanul! Ezen egy kicsit felhuztam magam, mert nem igaz, hogy egy szar USB flashdrive-ot, egy billentyuzetet es egeret, illetve 2 laptop allvanyt nem fehet kifizetni. Irtam is egy email a buzikocsog IT/SAP konsultans managernek, hogy anyad, persze bcc a nagykutya, meg a fonokom!
Nem jott valasz!
Delutan bejott a fonokom, mondtam neki, mi a helyzet, azt mondta, hogy semmi gond, ha nem irja ala, akkor szombaton a management meetingen alairatja a nagykutyaval!
Na ezert!

- NO COMMENT!


Aston Martin DB9

Kozerdeku informacio - NO VISA

* NO VISA *** NO VISA *** NO VISA *

Julius 1-tol a magyar allampolgaroknak a dubai repuloteren, ingyen allitjak ki a vizumot, azaz semmilyen elointezkedes nem szukseges az orszagba valo bejutashoz!

Repulojegyet megvesz, utazik, nyaral, orul!
Ennyi!

Tuesday, July 19, 2005

2005.07.19 Hetfo

Egy kicsit tele lett a tokom az egyik dragalatos kollegaval!

Ez a faszi is olyan, aki azert vesz maganak kutyuket, mert a masiknak is olyan van! Olyan, de milyen?? Anyira mar nem erdekli, csakhogy meglegyen neki is, nehogy lemaradjon valamirol, vagy esetleg leszoljak!
Igen, igen, O is egy felkapaszkodott latszat manager, a rosszabbik fajtabol, az indiaibol!

Felreertes ne essek, nem vagyok irigy, hiszen en is minden, szamomra nelkulozhetetlen kutyut beszerzek, sot viszonylag gyakran cserelgetem is oket, de egy jo technokratahoz hiven en hasznalo is oket! Egeszen pontosan tudom, hogy mire valok, es mivel erdekelnek is, tudom, hogy merre hany ora, mit lehet, mit nem stb.

Na baratunk ezzel nincs igy, ugyhogy amikor beszerez valami uj kutyut, meghunyaszkodva szol, hogy egy kis segitsegre lenne mert valami nem mukodik a szamitogepen! Az a valami persze a szinkronizalo progi vagy ilyesmi!

Szoval emberunk mar oz oruletbe kerget az ilyen dolgaival, de a kegyelemdifest ma kaptam tole!
Nyivakol a szobajabol, hogy nem tud valamit! Odamegyek, kerdezem udvariasan, mi a baja!
4 kibaszott szamitogepe van otthon, plusz egy laptop az irodaba, plusz a ceges laptopja, es egy szajbabaszott szovegresz nem tud kimasolni egyik helyrol a masikra!
Nagyon felbaszott!

Meg 2-3 alkalommal szolt, termeszetesen akkor, amirok treningeltem, hogy a laptopja kepet nem tudja kitenni a kulso monitorra dokkolon keresztul meg volt valami gyikja a MS Powerpoint-tal!
Itt marr a maradek turokepessegemet is elvesztettem, mert epp 4 embert treningeltem, de persze Ot ez nem erdekelte, az O problemaja fontosabb, meg epp ma van a faszom tudja milyen hatarido!
Morogtam egyet, majd kiszoltam neki, hogy nem vagyok a titkarnoje!
Erre egy kicsit megszeppent!
Oreg afgan fonokom meg jot kuncogott a hallottakon!

Lehet, hogy en reagalom tul a dolgokat, de bazze, 2005-ot irunk, O manager, ertsen mar annyi a szamitogepehez 25000 dirhamert havonta, hogy meg tud csinalni egy kibaszott prezentaciot egyedul!!

Persze indulas elott odajott es az mondja szeret, es csak azert baszogat, mert nekem gyorsabban megy mint neki, de felvilagositottam, hogy ez szep es jo, de sajnos(hal'Istennek) engem nem ezert fizetnek!
Ekkor mar nem szeretett annyira, de leszarom...

Monday, July 18, 2005

Ha erted mire gondolok

Ezt a gyonyoruseget multhet penteken lattam!




Rogton megdobbant a sziven, es elkepzeltem, hogy egyszer majd otthon ilyennel cikazom a kocsog suzukisok kozott!
Nyitott tetovel, nagy napszemuvegben egy szoke cicaval a jobbomon egy szep nyari napon...
...deszep is lenne!

Redbull Ropnap

Sajnalattal tudatom mindenkivel, hogy magyar csapat nem indul a novemberben, dubaiban megrendezesre kerulo Redbull Ropnapon.

Visszautasitottak a jelentkezesunket, ugyhogy nem fogunk semmilyen repuloeszkozhoz hasonlo targyat epiteni, hogy azt 6 meter magasbol a vizbelokjuk egy onkentessel a fedelzeten, azzal a nem titkolt szandekkal, hogy jol osszetorjon! (a targy!!!)

Ebbol a muribol most kimaradunk :(

Ime a level, es a vigaszdijkent kapott 5 doboz bull!


A Redbullos marketingesek tudnak valamit! Bazi jol csinaljak szerintem!

Saturday, July 16, 2005

Takaritono

Jo, hogy az embernek van takaritonoje!
Plane egy olyan trehany ferfinak, mint en!

Mira hazaertem, mindent rendberakott, kiporszivozott, meg a tokom tudja meg mit csinalt! Egy a lenyeg, nincs mar betegszag es por a szobanba!
Viszont a kurva eletbe sikerult eltettnie a fenykepezogepem kabelet...???

Grrrrr!!!!!

Az hiszem, hogy az asztalomat nok elol szigoruan elzart terulette nyilvanitom!

2005.07.16 Szombat

2 het dogles es halldoklas utan ma voltam eloszor dolgozni!
Baszottul nem kellett volna ezt megtenni, de nem volt mas valasztasom!
Szokasomhoz "hiven" pontosan erkeztem, ugyhogy alig voltak meg az irodaba, es ami meginkabb orommel toltotte el kicsi szivem, hogy viszonyl;ag egyszeruen talaltam parkolohelyet abban a kuplerajban!

Aztan az oromom egy kicsit alabbhagyott, amikor meglattam, hogy a jo kis kuckomat elkommunizaltak es bekoltoztettek oda az egyik kolleganomet!

Nem is a kucko fekvese az, ami miatt valasztottam, hanem azert mert nagy asztalom volt, olyan 4es blokkasztalbol az egyik resz! Pont jol elfertem rajta, volt hely mindennek.
Szoval az elso orat dulas-fulasos pakolaszassal toltottem, mire megtalaltam az uj helyem!
Oreg afgan fonokom odajott es megkerdezte, hogy erzem magam.
Mondtam, hogy ezzel az uj hellyel nem igazan vagyok megelegedve!
- Miert? - kerdezte erdeklodoen!
Erre megkertem, hogy kukkantson be az asztal ala!
Olyan frappans asztalokkal ujitottak fel az irodat, hogy ha a gurulos irodai szeket tokig leengedem , akkor pont nem szorul az asztallaphoz a terdem!
Nezett egy nagyot, es elmosolyodott!
- Sorry, fentrol jott az utasitas!

Szoval ezeket a dolgokoat leszamitva annyi tortent meg, hogy lehivtam a leveleimet es a csatolmanyokat is! Reggel 9-tol delutan negyed hatig tartott, pedig csak 46 db mailt kaptam!
Nem valaszoltam egyre sem, csak bele-bele kukkantottam, hat... lesz mit irni holnap! Miert kell hulye emberekkel dolgoznom es a hulye emailjeikre valaszoni???

Amugy a kollegak aranyosak voltak, korbeugraltak mint a kiskutyak, hogy hogy vagyok, meg milyen szarul nezek ki igy lefogyva meg minden!

Holnapra mar felirtam egy csomo dolgot amit meg kell csinalni, es hurra, nem lesz egesz nap rendszer!!!

Sunday, July 10, 2005

205.07.10 Vasarnap

Mar tobb mint egy hete el vagyok maradva azzal a poszttal, aminek azt a cimet adtam, hogy "Egy eve...", de sajnos ezt meg mindig nem sikertult megszulnom!
Aztan elmaradt 30-ai party beszamoloja is, de az csak es kizarolat azert mert kozben egy picit belazasodtam!

30-an hajlitottunk egy nagyon appro, es visszafogott particskat, no konkret cel, csak legyunk egyutt, meg ilyesmi! Csongoral foztunk, meg keszultunk, be alkohol eleg korlatozott szamban allt rendelkezesre, de vegulis visszafogott parit akartunk!

Lenyeg a lenyeg, a fozocskezos cucc jol sikerult, olyannyira, hogy en masnap estere 39 fokos lazban egtem! Sebaj, egy kis unicumostea es mar ok is lesz a dolog!
Masnap be kellett latnom,hogy ez azert nem igy van, ugyhogy rendes gyogyszerhez kellett fordulnom!
A lazam viszont nem akart nagyon lemenni, igy estetnkent Tunder-Nover jeghideg furdot vetetett velem! A laz igy nagy nehezen, de element!

Enni es inni viszont mar ekkor sem birtam semmit! Szerda magassagara a laz es a torokgyulladas teljesen eltunk viszont maradt az, hogy nem birok enni es inni!

A mai helyzet a kovetkezo! Szombaton voltam az orvosnal, aki kitoltott ket papirt ket vizsgalatra, es elkuldte engedejeztetni a biztositomhoz! Ennek az eredmenyet varom! Ha holnap nem lesz semmi, akkor a fonokkel elbeszelgetek a betegszabadsag egyeb, otthon elerheto fajtairol,legalabb addig, amig kideritik mi a fasz bajom van!