Saturday, January 26, 2008

week 4 - India elott

A negyedik het egy kicsit az evbol egy kicsit szurure sikeredett.
Annak ellenere voltunk elhavazva, hogy kedvenc fonokom nem volt a varosban, igy arra szamitottam, hogy Indiaba valo elutazasunk elott mindent el tudok itezni, es a munkaval is jol fogok haladni.

Termeszetesen az, hogy a fonokom nem volt a varosban a tavolbol is el tudott latni szarabbnal szarabb am abszolut fontos feladatokkal, igy a mindennapi feledatok egy kicsit hatterbe szorultak. Meg jo, hogy Szombaton otthon vagyok - gondoltam, igy legalabb be tudok hozni egy csepp lemaradast.
Eleg naiv voltam, amikor azt hittem, mukodni fog minden. Se a mailjeim, se az internet, semmi. Meg az "out of office" uzenetet sem tudtam beallitani.
Probalkoztam egy darabig, aztan feladtam.

Indulast elott meg vizumot kellett inteznem Aniko egykori kolleganojenek, aki latogatoba erkezik, februar elejen. Emailek, utlevel elkuldve, minden sinen, indulhatunk.

Be voltunk pakolva, csak le kellett zarni a borondoket. Heni jott ertunk 7 fele, hogy kivigyen a repterre.
Mindenre fel voltunk keszulve, csak arra nem ami Indiaban vart rank.

2008.01.25 Liwa Peterekkel

Az egyik legertelmettlenebb kirandulason vettunk reszt ezen a gyonyoru januari napon!

Aniko fonoknojenek a baratnoje volt naluk vendegsegben, aki meg nem volt sivatagban, igy kezenfekvo volt, hogy egy Penteken kivisszuk oket egy kicsit homokozni.

Legutoljara amikor Liwaban voltunk hoztunk Nekik homoki rozsat, amikre nagyon beindultak, ugyhogy a "kis homokozasbol" az lett, hogy le kellett menni Liwaba homoki rozsaert.

Fasza!
870 kilometer oda-vissza, ugy, hogy reggel indulunk, este meg vissza!

Feluton Rainbow Sheik auto muzeumanal megaltunk egy kicsit pihenni, meg remenykedtunk abban, hogy vegre nyitva lesz es meg tudjuk nezni, de nem volt szerencsenk.

A rozsalelo helyig volt meg elottunk 180 kilometer, az utolso 15 homokon.
Azt tudni kell, hogy a lelohelyhez vezeto ut egy olajkut mellett vezet, ezert a terulet le van zarva a bameszkodok elott. Ennek ellenere mi voltunk arra mar egy parszor, egyszer sem volt problema, legutoljara, amikor mar kifele jottunk, az ut szelen egy kantonai pick-up beall mogenk a sorba es kikisert a lezart terulet hataraig.

A mostani esetben, is bementunk, elindultunk a rozsak fele, amikor megalltunk, mer ugy tunt, hogy talaltunk rozsakat, amikor begordult mellenk egy feher (nam katonai) Land Cruiser, a sofor kipattant, es elkezdett pampogni, hogy itt nem lehetunk, meg ilyesmi.
Erre Peter ugy beszart, hogy visszavonulot fujt, es elmenekultunk!

Eleg nagy bajban voltunk az ebedre szant sutogetessel, mert baromira fujt a szel, ugyhogy megprobaltunk szelvedett helyet talalni.
Ez sirekult is, ket nagyob dune kozott, bar itt a baj az volt, hogy a dune folott suvito szel egy kicsit felkavarta a homokt, igy a legtobb kaja kicsit sercegett a liszt finomsagu homoktol.

Miutan letudtok az ebedet gyorsan osszepakoltunk es elindultunk hazafele.

Oszinten szolva ez volt az a kirandulas amit ugy megbantam mint a kutya. Dog farad voltam miutan hazaertunk, Aniko meg mehetett masnap reggel a gyarba.

Van egy par kep, de szinte emlitesre sem meltoak.

Tuesday, January 22, 2008

2008.01.21 Rolandek ujra Dubaiban

Hosszu ido utan (1 ev) Roalnd es csalsdja ujra Dubaiba toltott egy par napot.

A programjuk eleg zsufi volt, de 2 dolgot ne mulasztottunk el.
Az elso Agi szulinapja, a masik meg egy lakasatato vacsora velunk, hisz lassan egy eve bekoltoztunk!

Csak egy par fenykep szuletett, de nem is ez a lenyeg!

A legfontosabb, hogy igaz meg csak szoban, de meghivtuk Ovet is az eskuvonkre (hoppa, erro meg nem is irtam reszletesen), es a csomo jo otletet adtak a szervezessel es a lebonyolitassal kapcsolatban.

Marciusban, amikor mindkettek hazamegyunk, akkor mar tobbet fogunk tudni az eskuvo reszleteirol, belekezdunk az intezkedesbe es a szervezesbe a segitsegukkel!

Elore is koszonjuk, tovabbi info kesobb, az eredmeny meg Augusztusban!

Sunday, January 20, 2008

Tessek visszaolvasni!

Posztoltam egy parat, de visszadatumozas miatt eltuntek a fokepernyorol, ugyhogy tessek visszaolvasni!
Irtam Sri Lankarol, meg van egy par uj poszt a januari esemenyekrol.

Jo olvasgatast!

Friday, January 18, 2008

2008.01.17 Indiai nagykovetseg

Aniko egyik ugyfele ragaszkotott hozza, hogy Aniko ott legyen az eskuvojen Indiaban, es hogy O csinalja a sminket az esti fogadasokra. A repulojegyeken kivul mindent fizet, mindkettonknek, ugyhogy nem tudtuk visszautasitani az ajanlatot.

Az egyetlen teendonk a vizum megszerzese.

Harmadik probalkozasra vegre bejutottam az India Nagykovetseg vizum-osztalyara.
Az elso probalkozast elmosta az eso, a masokidnal felvettem a vizumkero lapokat, de nem volt nalam fenykep, ugyhogy minden maradt a harmadik alkalomra.

A procedura egyszerunek tunt, kitoltom, leadom, kifizetem, majd megkapom.

Ki is toltottem, beadtam, de nem volt nalam fenymasolat Aniko utlevelerol, ugyhogy le kellett mennem a foldszintre, hogy csinaltassak egyet. 8 ora utan ertem oda, par perc az elson, majd vissza a foldszintre, de eddigre a fenymasolo elott mar kigyozott a sor. Bikak! Roviden es tomoren, birkak.
Ami kurvara fel tudja baszni az agyam: amikor allsz a sorban es a mogotted allo olyan kozel all hozzad, hogy beleliheg a nyakamba. Ugy gondoltam, hogy ha megfordulok, es eroteljesen ranezek az illetore, meg fogja erteni. Tevedtem! All bamban, nez bele a szemembe, a budos szajszaga csak aradt az arcomba, de nem esett le neki. Nezek ra, a labara, a koztunk levo tavolsagra, semmi!
Gondoltam, hogy ha halad egy kicsit a sor, akkor egy kicsit lemaradok, majd a megfelelo tavolsagot kihagyva nyere egy kis teret. Es nem bazdmeg! Megmozdult a sor, O mar tolakodott. Itt belet a pohar, hangot adtam nemtetszesemnek. Hatalmasra tagult szemekkel bamul tovabb es semmi. Szoltam neki meg egyszer, hogy lepjen hatra, egy kicsit olyen "mindjart kiutlek a hajad alol" hangmenben, amikor a mogotte allo odaszol neki neki hindiul, hogy alljon egy kicsit hatrebb. Igy egy kicsit jobb hangulatban toltottem el a sorrakalulesemig hatralavo 45 percet.

A fenymasolat megszerzeset igazi sikernek konyveltem el, pedig a neheze meg hatra volt.
Vissza az emeletre, papirokat beadni. Mivel sehol semmi nincs kiirva, elegge nehezen jutottam informaciohoz, a procedure kovetlezo lepesevel kapcsolatban. A szoba kozepen egy asztalnal egy faszi ucsorog, es valamilyen matricat osztogat, amit a tobbiek az utlevlelukre ragasztanak. Odamentem, megkerdeztem, hogy mi a kovetkezo lepes.
Vissza az elso sorban, irategyeztetesre. Cool, celegyenesben vagyok.
Viszonylag gyorsan sorra kerulok, beadom a papirokat.
A faszikam az uvegfal mogott annyit csinal, hogy az utlevelbol az igenylolapra masolt adatokat osszeveti. Ez elegge meglepett, sot, egy kicsit is rosszul is esett. Nem neznek ki belolunk annyit, hogy le tudunk masolni egy par szamot, meg adatot??
Atnezi, majd meltatlankodva visszadobja, hogy Aniko lapjan rosszul van kitoltve az utlevel ervenyessege es kiallitasa. Egy pillanatra meg meg is fordult a fejembe, hogy milyen jo, hogy atnezik, igy nem kell negyedszerre is jonnom. Kiadja a papirokat, megnezem. Kinyitom az utlevelet, megnezem azt is.
Minden stimmel!
Mondom neki, hogy minden stimmel!
Nem, nem, az rossz!
Mondom stimmel!
Erre felemeli a hangjat, hogy javitsam ki!
Bepoccenek, mondom hogy nem vagyok egy matematikus, de az 14 Aug 2004 az nekem ugyan annak tunik, mint a 14/08/2004!
Erre a mogottem allo angol srac hangosan felrohog, a masik razza a fejet, hogy ez nem lehet igaz.
Ekkor mar fel 10 is elmult, ugy hogy 8 elott ott voltam!
Nagy dirrel-durral papirt visszavesz, majd ujra kiad, hogy akkor irassam ala a masik szobaban.
Ez meg is tortenik, ugy, hogy a faszi oda sem nezet, hogy mit irt ala es hol. Vissza a masik szobaba, sorszamert!
Szerencsere mar nem kell sorba allni a matekzseninel, csak adja az elore A4-es papirra kinyomtatott, majd szepen felvagdosott cedulakat!

Az igazi agymosas itt kezdodik, ugyanis it varok egy orat, hogy egy masik officer, megnezze es ujra leellenorizze az adatokat, majd beirja az adatokat egy komputerbe, es kinyomtat egy cetlit, hogy befizettem a vizum dijat!

Ezzel a mozzanattal kuldetesem veget is ert, varom, hogy Hetfon kiszallitsak az utleveleket az vizummal!

Tuesday, January 15, 2008

2008.01.15 Eso

Harmadik napja esik folyamatosan az eso.
Mindenhol all a forgalom, a mazsolak ha tehetnek kettovel kozlekednenek, persze az ossze kodlampat azert felkapcsoljak, mert ha esik, akkor kod is van.
Meg a helyi nagymenok is visszavesznek, ok is csak szaraz uton nagyfiuk.

Rohelyes egy varos.
Zero csatorna, igy egy kisebb hepe-hupa az uton, es mar bele is csorog az a franya eso.













2008.01.14 Bush-day

Vasarnap este kaptuk a koremailt, hogy G.W.Bush letogatasa miatt a 3 legforgalmasabb, az egesz varost atszelo utat lezernak reggel 6-tol este 6-ig, igy az egesz varos vesztegzar ala kerul.

Szerintem bele sem gondoltak abba, hogy mi lesz ebbol, igy ugyanis az egesz varos megbenul, a repterrol nem lehet atjutni Jumeirah-ra, vagy Jebel Ali-ba, illetve a varos hatarain belul is elegge megnehezedik a kozlekedes.

Szerencere gyorsag utananszamoltak, es 10 perc mulva jott az masodik email, miszerint a Hetfo hivatalos szunnap. Aniko sem tud majd dolgozni menni, ugyhogy otthon leszunk mindketten. Jol is fog jonni, egy kicsit meg vagyok fazva, folyik az orrom, mint allat, igy legalabb kifekszem a franya nathat.

Nagy huho semmiert, mint kesobb kiderult ugyanis G.W.Bush helikopterrel kozlekedett.

Az egeszben a legviccesebb, hogy este mar jottek az esemesek, amikben Bush nevet "imaba foglaltak", es javasoltak, hogy latogasson minden heten hasonlo feltetelekkel Dubaiba, sot volt olyan is, aki egyenesen a Januar 14-et Bush Daynek promotaltak.

Saturday, January 12, 2008

2008.01.10-11 Liwa

Lassan kotelezove valik a januari vagy ev eleji Liwai kirandulas.
Csutortokon indult a banzaj, elvileg idoben indultunk volnak, hiszen arab ujev volt, igy szabadnapunk volt. Legalabbis nekem, Aniko a "jo" szokasnak megfeleloen dolgozott.

Delelott en is beneztem az irodaba, volt meg egy kis elintezni valom, de hamar leleptem. Bepakoltam a kocsit, es hatra mentem Anikoert.

Fel 7-kor mar robogunk is Liwa, vagyis Hmeem fele. 250 kilometer allt elottunk, mielott a taborhelyre erunk, masnap 200-220 kilometer homokon (ugyhogy extra benzint is vinnunk kellett) majd meg 250-300 kilometer haza.

Kepek itt!


Reggel, ebredes utan a taborban


A dunek


Mozgasban


Tablak a semmi kozepen


Gazellak


Bubszi is vezetett vagy 100 kilometert


Megalltunk egy kis pihenore is


Es a tura vege

Monday, January 07, 2008

week 1

Egy kis lazitas utan megkezdodott a mokuskerek.
Van nemi lemaradasom, amit csak azert szedtem ossze, mert sok idot toltottem az egyik fonokkel (Stephen), hogy atragjunk egy uj rendszert, amivel EL KELL KEZDENEM FOGLALKOZNI.

Beszeltunk arrol, hogy Neki akarok riportolni es nem Antoine-nak. de jelen pillanatban erre sajnos nincs lehetoseg. Ha nekiallok az uj rendszerrel foglalkozni, meg tobb idot fogunk egyutt tolteni.

Jovo het teljes het, nyomnom kell a havi riportokat, meg a DHL Interactive implementaciot.
Ja, jovoheten lesz az elso ugyfeltreningem, DHL Interactive temaban. Egy kicsit izgulok, de szerintem nem lesz semmi gond.