Tuesday, November 01, 2005

27 ora, 670 kilometer, 1 ora alvas, 2 orszag

Az egesz ugy kezdodott, hogy visszautottek, illetve visszairtak!
A Dubai4x4-on jelentkeztunk fel a csutortok esti wadi-drive-ra es egy Omani hajokazassal egybekotott buvarkodasra meg 1 hete kb!

A ket dolgot osszeszervezni nem is volt olyan nehez! Khorn Fakkanon zarult a tura, egy vizesesnel, mi onnan 2 autoval osszesen 6 fos legenyseggel vagnunk neki a meg hatralevo 100 kilometernek Khasabig, na de ne rohanjunk ennyire elore!

A csutortok delutan keszulodessel telt, pakolasztunk a kocsiba, meg minden!
GPS elesit, elemeket feltolt, hutotaska bapakol, meg miegymas!

A hivatalos talalkozo a Sharjah repterre vezeto uton, a reptertol 1,5 kilometerre!
Na ki ert oda eloszor? Nanahogy mi!

Egy kicsivel kesobb megjottek a tobbiek is, ugyhogy elindultunk a celallomas fele! Laza 1,5 oras ut, nem siettunk sehova!
Sajonos a tura ejszekei volt, ugyhogy tulsagosan sok kep nincs, illetve tobb helyrol kell osszevadaszni oket! Turelem, lesznek azokis, bar mindannyian ereztuk, hogy ez egy olyan hely, ahova nappal is vissza kell jonni!

A kocsisor elegge kibovult, mondhatni hogy rengetegen voltunk! A sor csak ugy kigyozott elottunk es mogottunk, tok jo erzes volt!

A masodik wadi-hoz szinten vissza kell menni egyszer, de az nem most lesz! 20 percig haladtunk a celallomas fele, bazinagy koveken,2km-h-val, ugyhogy 20 evre elore lerazattam az osszes vesekovemet!

Ez a hely tobb mint gyonyoru! Hatalmas, nyilegyenes sziklafalak magasodnak az ut mindkes szelen, es az ut vegen egy telmeszetes vizeses! A viz olyen tiszta, hogy 4-5 meter magasbol is leget latni a 70-90 centin levo feneket!

A hetve nyugalmas, marmar extrem nyugdijasoknak valo programja itt vegetert! A tobbiek meg maradtak, mi indultunk tovabb!
Dibban keresztul Omanba! Hajnali 1 orakkor indultunk, elottunk egy tok ismeretlen ut, kb 14 kilometer, es persze a tok sotet hegyseg! A terseg legszebb tajaival!

Demokratizmusnak helye nem volt, ugyhogy megalltunk aludni legalabb 3 orat! Az utnenten csak egy kicsit lehuzodtunk, a koves talajra egy matrac, halozsak es alvas!
Na minden lett, csak nem alvas! Aloszor beszelgettunk, majd amikor mar majdnem elaludtunk a kozeli kofalytobol elvonut elottunk egy gepszornyeteg, irdatlan hangokat kiadva magabol, egy vagy 30 meterre tolunk leparkolt!
Megint beszelgettunk meg rohogcseltunk! En a 3 oras pihenobol kb 1 orat aludtam, a tobbiek valamivel tobbet!

Reggel, ebredes utan realizaltuk a helyzetet! A kofejtoben aludtunk, azt a kis placcot is ahol tabort vertunk valami gep egyengedte majdnem simara, egy kicsivel arrebb pedig egy par komorzsolo (leneveztuk otek murvagyaraknak) vartak, hogy ujra dolgozhassanak!

6 ora utan egy kicsivel ujra autoban ultunk es robogtunk!
A taj lenyugozo! Olyan hegyek kozott vezetett az ut, amiket meg nem lattam! Nem mentunk gyorsan, de azert haladnunk kellett, mert 9 orakkor indult a hajo Khasab-bol, es volt meg elottunk egy kb 120 kilometeres szakasz, murvas, ismeretlen uton! A GPS segitsegunkre volt a fobb pontok megtalalasanal, bar neha a hegyek miatt el-el veswztettuk a muholdakat!

Az Omani atkelohelyrol azonban eltanacsoltak minket, ugyhogy a hosszabb uton kellett mennunk! A rendes utig volt vagy 20 km, ugyhogy egy kicsit belehuztunk, az autok egy kicsit porosak lettek, de megint jol birtak!

A legtobb idot az aszfaltos ut es a hataratkelo elerese utan vesztettuk! Mire kitoltottek a papirokat, pecset ide-oda, miegymas teljesen kilatastalannak tunt, hogy elerjuk a 9 oras hajoindulast, es meg elottunk allt 80 km ismeretlen ut!

A hatralavo ut kanyargos volt, ugyhogy kb 100 volt az atlagsebessegunk, kanyarokba fek, egyenesben padlogaz! 10 utan ertunk a kikotobe es meglepodve tapasztaltuk, hogy a hajo meg nem futott ki, ugyanis a buvarcuccok 2. reszet elottunk 5 perccel hoztak meg! Gyors atpakolas, es mar a hajon is voltunk!

Az igazi fun csak most kezdodott!
A cel elsosorban 2 merulohely volt, ahol egy paran buvarkodtunk a tobbiek snorklingoltak! Mielott azonban elertuk volna a helyet, belefutottunk egy eleg nagy delfincsapatba! Egy masik hajo is volt a kozelben ugyhogy a delfinek korke-korbe uszkaltak a hajokat! Fenykepbol egy csomo van!

A 2 merulohely sajnos nem volt valami fenyes! A viz egy kicsit zavaros volt, ugyhogy sokmindent nem lattunk!

Hajokazas utan kerestunk egy nyugalmas helyet, ahol nyugodtan megsuthettuk a hozott kolbaszkakat!

Egy kicsit elfaradtunk a nap vegere, es a beszamolo is egy kicsit laposra sikerulhetett, viszont attol tartok, hogy a tortenteket nem lehet ugy visszaasdni irasba, ahogy azok megtortentek! A fenykepek sem fogjak visszaadni azt a fantasztikus latvany, amiben reszunk volt, legfeljebb egy elkepzelhetove teszik azt!

Fenykepek egy kicsit kesobb!

No comments: