Sunday, December 05, 2004

2004.11.30-31 12.01 minden Szerdaig

Ezek a napok eleg hektikusan teltek. Mivel kisebb dolgom is nagyobb annal, hogy blogot irjak, ezert nem jegyzetelek, ezert nem is emlekszem mindenre.

Ami fontos, hogy az implementacios meetingek, elokeszuletek, es bejnsztormingok vannak folyamatosan. Ahogy egyre jobban belemelegedunk, egyre-masra jonnek a megoldasra varo problemak, es a nyitott kerdesek!

Sajnos az a baj, hogy en sem ertek mindenhez, igy tobbek kozott a projekt elokesziteshez sem, de ami a legnagyobb baj, hogy aki csinalja, az sem ert hozza, igy nagyon szarul van elokeszitve minden.
A project plan-be, az elso, es legfontosabb dolog a PIR (Pre Implementation Review), de erre meg nem kerult sor, ne kerdezzetek miert.
Engem pussolnak a treningekkel, de mondtam, hogy alljunk mar meg egy kicsit, gondoljuk at, hivjunk valakit, akinek nem ez lesz az elso ilyen megmozdulasa, es nezzuk meg, hogy o mit szol hozza, mit csinalna maskepp, mi az ami elkerulte a figyelmunket stb...
Szoval ugy nez ki a dolog -hogy egy kicsit eletszaguan jellemezzem a helyzetet- mintha a korbe korbe szalatgalnank, minta a fejetlen csirke, a farkunkat kergetve.

Az egesz cegosszeolvadas legsarkallatosabb kerdese a HR politika, ami a 2 ceg eseteben teljes mertekben elter egymastol. Ezen belul is, a kitiltas az, ami az embereket a legjobban izgatja.
A tortenet ugy nez ki, hogy ha kilepsz a masik cegtol (AFTB) akkor 6 honap kitiltast kapsz az orszagbol, hogy ne tudj elmenni mashova dolgozni. Magyarul kapsz 6 honap fizetettlen szabit, amit a hatarokon kivul kell tolteni.
Jelenlegi cegemnel (E) ez nem jellemzo, es mivel a cegosszeolvadas akaratlanul is szemelyi valtozasokkal jar(hat), mindenki izgul, hogy milyen pozicioba kerul, lesz e lehetosege tovabblepni, es ezek utan mi lesz a csaladjaval, ha esetleg O, talal egy jobb lehetoseget, illetve elhagyva az ceget megkapja a szep kis kitiltasat.

HR ugyben van meg egy csomo kerdes, amire a Szerdan nalunk vendegeskedo regionalis HR anyu sem tudott valaszolni. (JJ egy nagyon aranyos noci, es rogton beugrott neki, hogy ki vagyok, hiszen O is segitett egy picit, hogy itt lehessek, szoval O az elso HR anyu, akit szeretek..)

A megbeszelesrol egy picit elobb leleptem mert menni kellett Jenciert Sharjahba.

A sharjah-i repter egy fos...
Pici, budos, es sok a paki, szoval nem lesz a kedvenc repterem.
Az Air Arabia damaszkuszi jarta termeszetesem kesett kb 1 orat, de vegul is nagy izgulasok utan megjelent Jenci.
Vegre!!

Kocsiba be, ablakot le, irany haza..


No comments: