Monday, April 14, 2008

week 15

A heti beszamolok sajnos rendre elmaradnak, hiaba az eros elhatarozas es az akarat az elet es a lustasag kozbeszol.

A hetrol 2 esemenyt emelnek ki igazan.

Az elso a DHL DRT trening, ami nagy oromomre Csutortokon volt Jebel Ali-ban.
A DHL a Disaster Response Team-et azzal a cellal hozta letre, hogy termeszeti katasztrofa eseten, a mentes helyszinen ellassa a logisztiaki feledatokat.
Szoros egyuttmukodesben a helyszinen levo segelywszevezetekkel levegye a vallukrol a szamukra kevesbe ismert gondokat elegendo idot es energiat hagyva arra, hogy jobban csinaljak azt amihez jobban ertenek.

Ez egy viszonylag uj kezdemenyezes, de Azsiaban mar van egy csoport ami fullra treningelt, ugyhogy most kezdodik a tobbi orzsagban is valami hasonlo.

Nalunk ez volt egy trening sorozat elso allomasa.
Miutan jol kestem vagy egy orat (1,5 ora volt megtenni a 40 kilometert otthonrol Jebel Ali-ig), pont lemaradtam a bemutatkozasrol, meg egy reszeletesebb ismertetorol, igy en pont melyvizben kezdtem.

Kijeloltek egy csoportba, ahol az elso kerdes, mivel foglalkozom. Business Analyst? Ok, akkor te leszel a penzugyes meg az inventory. Kiraly!

Az egesz nap jatekkal ment el, amit leptem nyomon megprobaltam megzavarni. Az volt a jatek lenyege, hogy eljatszottuk, hogy valami csunya esemeny utan megerkezunk a helyszinre, felmerjuk a terepet, berendezkedunk, felallitjuk a raktarat, a fohadiszallast, es elkezdjuk iranyitani a rendszertelen idoban erkezo szallitmanyokat. Ekozben folyamatosan megoldasra valo feladatokkal szembesulunk, olyanokkal mint: aramszunet, vesztegzar a raktaron egy uveg becsempeszett alkohol miatt, kommunikacios problemak stb-stb.

Reggel meg nem ismertem a kollegakat, delutanra viszont mindenki haver volt. Hihetetlen volt latni, hogy egy komoly szituacioban, nyomas alatt milyen gyorsan alakulnak es valtoznak az emberi kapcsolatok.

Az erdtekeles jol sikerult, a feladatunkat jol elvegaztuk, meg lettunk dicserve!

A kovetkezo trening valahol Omanban lesz, egy kicsit cudarabb korulmenyek kozott, ahol a csapat tenylegesen szet lesz valasztva, ahol a tenyleges feladat megoldasahoz tavolsago kell megtenni, ahol tenylegesen hasznalnunk kell a kommunikacios eszkozoket. Varhatoan 3-6 honapon belul.

Ez egy tipikusan olyan trening, amit jo hogy megcsinaltunk, jo hogy ott voltunk, de legjobb az lenne, ha soha nem riasztananak minket azzal hogy holnap indultok valahova.

A het masodik varva vart esemenye a rendszeres Red Bull Air Race, de errol mar szuletett egy post, ugyhogy nem is foglalkoznek vele tul sokat.
Amire inkebb ramennek az az utan Abu Dhabiban toltott ejszaka lenne.
Megbeszeltuk Rolanddal es Daniekkal, hogy a Red Bull utan fent alszunk nala, es egy kicsit elmegyunk szorakozni, mivel ilyet meg nem csinaltunk.
A verseny vege utan igaz vagy egy oraig alltunk a dugoban, de vegul is abszorvaltuk a feladatot es megerkeztunk Rolandhoz.
Meg a versenyen talakoztam Adriennel (Etihad cabin crew, regi ismeros ismerose), es lezsiroztuk hogy mivel O ismerosebb a varosban (szorakozo helyek tekinteteben) csatlakozik hozzank, es elvisz minket valahova ahol van elet.

Rolandnal keszulodes, kaja, es egy kis esti rahangolodas utan hivott Adrienn, hogy O kesz, merre az arra?
Kezdjunk egy jazz klubban! Mivel semmi rossznak nem vagyok elrontoja, reszermol ok volt a dolog.
Amikor megerkeztunk akkor tudatotsult bennunk, hogy egy kicsit tomve van a hely, ugyhogy ha le akarunk ulni, akkor kenytelenek vagyunk enni valamicsket, de azt hiszem mindenkire rafert.

Egy ora fele mar kezdett nagyon keso lenni, raadasul a joizu beszelgetes egy ido utan uvoltozesbe csapott at az elo zene miatt, ezert ugy dontottunk, hogy inkabb otthon vegeznenek ki az a megkezdett uveg vodkat, szepen csendben.

Rolandnal meg vagy fel negyig mulattuk az idot dumaval es lenyegesen visszafogottam zenevel, majd nyudovora tertunk.

Reggel, ami volt mer del is, taplalkozas utan meg megvartuk amig elmulik az enyhe fejfajast es elindultunk vissza Dubaiba.

No comments: