Sunday, April 20, 2008

week 16

A heten egyetlen egy emlitesre melto esemeny torten, az is Penteken.

Mint koztudott, lassan kezd elegunk lenni ebbol a "gyonyoru oraszagbol", "ezekbol a csodalatos emberekbol", "kezdi megfekudni a gyomrunk a csak es kizarolag ezust villaval elfogyasztott kolbaszkerites" es mar annyira rohadtul megszedtuk magunkat ebben az adomentes paradicsomban hogy ezt mar tovabb nem birjuk.

Eppen ezert dontottunk ugy hogy lassan elhuznuk Kanadaba, ami nem ennyire jo, meg hideg is, meg sorolhatnam, de az igazi nagy kiralysag utan most egy kicsit szivni akaruk!

Hetek, honapok ota gyujtjuk az informaciot a kivandorlassal kapcsolatban, de sajnos meg mindig van egy par olyan kerdes amire nem talaltunk egyertelmu valaszt sehol. Mivel ezek eleg fontosak lennenek a repjegy megvasarlasa elott, ugy gondoltam, hogy igenybe veszem egy helyi, kanadai emigracioval foglalkozo ceg szolgaltatasait, akinek epp Pentek delutan van egy ingyenes szeminariuma a temaval kapcsolatban.

Karon kaptam hat Istvan baratomat, aki egy kicsit hezital, hogy mikor lepjen le a tejjel-mezzel folyo kanaanbol, hogy nosza-rajta, menjunk, nezzuk, kerdezzunk, hatha.

A szeminarium persze nem kezdodott idobe, mert nem voltunk elegen, de amikor rajottek, hogy ennel tobben ugysem leszunk vegul is elkezdodott. Rajtunk kivul nem volt mas feher a szeminariumon. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy egyszerre targyaltak a kanadai, ausztral, uj-zelandi es angliai bevandorlast.
Altalanos cegbemutatas, miegymas, majd ratertunk a lenyegre, hal' istennek Kanadaval kezdtek.
- Hanyan akarnak Kanadaba menni? hangzatt a kerdes.
Csak mi ketten tettuk fel a klezunket Istvannal. Te jo eg, akkor ezek mind Angliaba akarnak menni? Sajnos igen, de ezzel nem mondtunk ujat, Anglianak, es altalaban az egesz fejlett nyugati tarsadalomnank rezseltek hala a liberalis bevandorlasi politikanak, de ebbe most ne menjunk bele!

Sajnos az eloadas nem tartalmazott kulonosebben sok uj unformaciot. Annyit viszont igen, hogy Kanada megvaltoztatta a bevandorlasi politikajanak legsarkallatosabb reszet, megpedig ugy, hogy az eddig 2-3 eveig hozodo letelepedesi engedely kiallitasat most 12 honapban maximalizaltak. Ez nem jelent mast, mind a beadastol szamitott egy ev mulva a kezunkben lehet a letelepedesi engedely!
Kaptam egy nevjegy kartyat az eloadast tarto urtol, hogy hivjam fel, es valaszol a kedeseimre.
Kiraly, akkor mi mar lepunk is!

Nem lesz egyszeru de a rendelkezesemre allo informaciok szerint mindenkepp megeri megprobalni Kanadat.

Reszletekkel meg jovok!

No comments: