Sunday, January 11, 2009

2009 week 2

2009 nem lesz setagalopp.
Ujabb es ujabb kihivasokkal szembesulok mind a munkahelyen, mind munkahelyen kivul.

Valsag van, azt mondjak, de szerencsere ezt meg nem erezzuk a munkahelyen. Sok a melo, es az elkovetkezo 6 honapban is sok lesz.

Dubaiban azert mar erezni a valsag negativ hatasait. Epitkezeseket allitottak le vagy el sem kezdtem, rengeteg ember veszitette el a munkajat, az ingatlan ara esnek stb.
Azt kell mondanom hogy VEGRE! Igen szornyu az, hogy ennyi ember munkanelkul, milliokat veszetettek emberek, bla-bla-bla, es engem is rosszul erintene ha elvesztemen a munkam, de...
Velemenyem szerint ami most errefele zajlik es azt mondjak, hogy a valsag negativ hatasa, az nem mas mind egyfajta termeszetes szelekcio, az amugy is folosleges dolgok megszunketese, el sem kezdese, rovidrezarasa.

Mirol is beszelek?
Elkuldenek embereke, igen, de milye embereket. Elsosorban az epitezesekrol, vagy az epitoiparral szorosan kapcsolatban levo cegektol, a kormanybol. Igen, ez szornyu, de ezek az emberek olyan dolgokon dolgoztak amik nem olyan jelentosseguek amiket elrdemes lenne megtartatni, elkezdeni, hiszen ha nem ilyenek lennenek, nem szuntetnek meg oket.

Leallitanak projecteket, bekeftetok veszitenek milliokat!
Azt hogy milyen projecteket allitanak le mart fent ecseteltem, de milyen befektetok vesztenek milliokat?
Eloszor is az esetek 90%-ban a bankok penzet veszitettek el, vagy a meg sem epitett, tularazott ingatlanokon veszitettek nagyobb osszegeket. Kapzsisag es kapzsisag!
Azok akik most veszitettek legkozelebb egy kicsit jobban meggondoljak, hogy mibe fektetik a penzuket, sot az is lehet hogy egy kicsit utananeznek a dolgoknak es ugy fektetnek be, es igy nem fognak bedolni egy Dubailufinak. Draga volt a lecke, de megkozelebb...ha lesz legkozelebb.

No comments: