Monday, February 13, 2006

lacruise.4242.hu/es egyebek

Nem is tudom, hol kezdjem!
Nagyon sok dolog tortent velem az elmult bejegyzes ota! Voltunk kirandulni, estem quaddal is egy beragadt gazbovden miatt, a honlapom is elkeszult es fel is kerult az internetre.

Az honap storija azonban megsem itt, hanem otthon, tortent, az egyik dubai lakotarsammal, ugy, hogy O kozben gondtalanul quadozott mult Penteken.
A tortenet egyszeru. Magyarorszag, szerver egy szerverparkban, es sokminden szemelyes mellett (a lacruise.4242.hu es a szemelyes kepgalariam is) egy DC hub!
En amennyit tudok, egy hubot mikodtetni nem torvenyellenes, hiszen sem, de semmi illegalis esetleg jogdijjal terhelt tartalmat nem ozvetit.

Szoval tortent Penteken, hogy a Fakabat Rt. kepzett es felkeszult droigjai meglatogattak ismerosunk hugat, hogy mit is tud erro a szerkezetrol! Meg jo, hogy szegeny muszaki analfabeta, ugyhogy fingja sem volt rola. Amit tudott mondani, hogy a szerver a novere tulajdonaban van, aki jelenleg Dubaiban tartozkodik!
Telefonalgatas 1000-el, mire a szolgaltato a szervert lekapcsolta! Ekkor mar a quadozasbol hazafele 3an rohogtunk, de korant sincs vege a storinak!
Nincs mas hatra, a hugi meghatalmazassal es egy ismerossel ellatogatott volna a serveret, hogy ugyan mar, nincs szolgaltatas, akkor elvinnenk, HA a Fakabat Rt. lelemenyes kollegai le nem tartoztattak volna az ismerost, es a szervert le nem foglaltak volna vizsgalatra!

Ugyan ezen indokkal lefoglaltak meg 1 laptopot es egy par pendrive-ot!

Szegeny ismeros mar keresztett is kezdett vetni a szerver ertekesebb alkatreszeire, mert ugye alkatreszlistat a nem volt hajlando alairni a rend eber ore.

Megint telefonalgatas, majd az utolso informacio az, hogy az ugyved elindult a 11. keruleti kapitanysagra.

Kozben a nyomozast vezeto csicska rendor, meguzente a tulajnak, hogy hivja fel az irodajaban, ahol nem tartozkodott!
Vegul sikerult elerni, es persze dorzsolt zsarunak alcazva magat minden allitast megkerdojelezett, kozte azt is, hogy az illeto dubaiban van, mert szerinte egy kinti szamot maganal tartva valahol pesten bujkal a felelossegrevonas elol!

Na ennel a pontnal mar fetrengtunk a rohogestol, mire a tegnap esti fejlemenyek mar csak ratettek egy lapattal!
Az ugyved meg penteken tobb eljarasi hibat talalt a rendorsegi intezkedes soran, meg hasonlok, de ami a legjobb, tegnap estere mar az egesz szervert atvizsgaltak, es ugy nez ki, hogy ma vagy holnap vizzsakerulhat a tulajdonoshoz, mert termeszetesen nem talalatak semmit, ugyhogy meg penzbirsagot sem szabhatnak ki.

Kedves Fakabat Rt,
Hajkuraszunk inkabb a bunozoket, es probaljuk lefulelni azokat, akik milliardokat sikkasztanak, vagy buntassuk azokat akik gyerekpornot terjesztenek magyarorszagon!
Ja, hogy ezeket nehez elfogni? Mi kerunk elnezest...
Szolgalunk es felunk, mi?


No comments: