Saturday, June 10, 2006

International City

A lakaskerdes az egyetlen athidalhatatlannak tuno problema amivel a dubaiba elok folyamatosan szembesulnek.

Az alapveto problema, hogy kurva draga minden, ahol lakni lehet! A jobb helyek meg egyszeruen megfizethetetlenek.
A legolcsobb ha az ember kikoltozik valahova, ami messze van Dubaitol (mint pl Sharjah, vagy Ajman) de akkor napi 1-3 oras autozast kell kalkulalni, mig az igy elerheto legnagyobb megtakaritas eves szinten 10-20000 AED (max 500-1 millio), es akkor nem szamoltuk a totymorgo forgalomban toltott idegesito idot, a benzint, stb.

Elore rettegtunk a szeptember eljoveteletol, mert nekunk Anikoval olyna helye kell koltoznunk, ami olcso, de megsem kell orkat vezetni, konnyen megkozelitheto, es viszonylag elkeruli a nagy forgalom.

Egyszer mar felmerult bennunk az a lehetoseg, hogy ha vennenk valami kisebb lakast, talan olcsobban megusznank! Igen am, de sajnos a viszonylag hamar koltozheto lakasok hogy is mondjam... egy kisse tularazottak! Egy egyszobas 1 millio, azaz 55-60 millio forint, ami egyreszrol vicces masreszrol sajnalatos, mert eselyunk sincs megvenni ugy, hogy 40% kp, 60 bank loan!
Miutan lefutottunk a tiszteletkort, rajottunk hogy ez szamunkra nem kivitelezheto. Meg amugy is... de ebbe most nem megyek bele!

Aztan egyszer csak, nagyhirtelne, egy unalmasnak tuno vasarnap Aniko felhivott, hogy azt hallotta, hogy van egy lehetoseg amit olcson megusznank. Mar regebben beszeltunk errol, annyi kulonbseggel, hogy akkor ant hittunk, hogy berlesrol van szo, am most kiderult, hogy nem, a konstrukcoi megvasarlasra ervenyes!
Utanajartam, es tenyleg.
Meg aznap este kezenfogva elmentunk es megerdeklodtuk szemelyesen is. A negy napos akcio kereteben az Internetional City teruleten a Tamweel kivitelezo ceg a kovetkezot ajanlotta:
10% kezdoreszlet, plusz 5000 AED az egyeb koltsegekre, majd max 15 eves finanszirozas a fentmarado 90%-ra, evi 7.75%-os kamattal!
Osztottunk, szoroztunk, es arra a kovetkeztetesre jutotunk, hogy akkor ez most valami olyan, amibol nem szeretnenek kimaradni.
Vasanap este leven a 10%-ot kolcsonkertuk, majd riasztottunk a megszeppent szuloket, hogy akkor legyenek szivesek a zsebukbe nyulni, es osszedobni nekunk a 10%-ot!

Masnap en elmentem a ceghez es tobbi palyazoval egyutt bealltam a sorba. A rendeszer eleg szabalyozott volt, ilyet meg nem lattam.
Ott kezdodott, hogy egy internetes oldalon regisztralni kelett magunkat, es az ott kapott sorszam alapjan mehettunk az ugyintezokhoz (legalabbis en ezt hittem). Az egeszet egy szalloda konferencia termeben bonyolitottak, tobbszoros ellenorzessel bonyolotva az ugyintezest.
A szukseges dokumentumok megletet mar a kapuban ellenoriztek, csak utana jutottam be a terembe. Itt ujra ellenoriztek, majd leultettek. Kis varakozas utan egy masik ugyintezo, akinel ki lehetett valasztani, hogy melyik ingatlant szeretnem. Studio es 1 szobas lakasok kozul lehetett valasztani, a tobb stilusban epulo lakoparkban.
En elso korben egy angol stilusi epuletben epulo 1 szobas lakast foglaltam le. Kiralysag, ugy nez ki, eselyes vagyok.
Ez utan jott a hitelbiralat, biztositas kotes, miegymas, kulonbozo asztaloknal, kulonbozo ugyintezoknel.
A hiteles csajnal elhazaltam, ugyhogy mentem vissza eggyel elobre.
Vegulis sikerult egy studiolakast lefoglalni, Perzsiaban, amivel az osszes akadalyt legyoztunk.




Az utolso fazisban kellett kiallitani a csekkeket, egyet a 10%-rol, egyet az 5000 AED-rol, amit a szamlamrol fognak levonni valamikor.

A legutolso lepes a vegleges szerzodes kezhezvetele valamikor, remelem mostmar napokon belul, mert a penzt mar felvettek, es egy belso informacionak koszonhetoen biztosan tudjuk, hogy a kiszemelt lakas a mienk!

Egy par link a helyrol:
www.gowealthy.com
www.internationalcity.ae

Tovabbi kepek egy kicsivel kesobb.

4 comments:

Anonymous said...

Hello

en vagyok az egyik leglojalisabb lacruiseindubai olvaso kulonbozo okok miatt, viszont most erdekelne, hogy, gondolom nezelodsz a kulonbozo munkalehetosegeket illetoen es igy milyen eselyeket latsz egy ep kez lab munkara ezzel a ket evnyi helyi Exel/DHL es tapasztalattal?Persze szemelyes okbol erdekel, ha egyszer en is kikerulok, mire szamitsak...
A kegli tenyleg ennyire kurva draga??Wollongong azt irta, hogy meglehetosen takolmany kegliket is eladnak meglehetosen magas aron, igaz ez?
Ha nincs melod, nem erdemes esetleg sajat uzletbe kezdeni? Barmilyen kereskedelem? Szolgaltato ceg??
Sok sikert
Laci

Anonymous said...

Szia!

Nagyon örülök a kis lakásotoknak!
Remélem, egyszer én is láthatom. :)

Éva

Anonymous said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

touthil said...

h4n80b8v59 n8w89h5b78 q8f22f6r64 w4x64s4m68 u6h59u5v08 u1f48t9m20