Saturday, February 03, 2007

2007.01.31 Welcome in Danzas AEI

Ma volt egy hivatalos bemutatkozo training, amit a HR menezser tartott.
Vegig mentunk az ossze olyan kerdesen, ami nekunk, uj dolgozoknak csak eszunkbe juthat. Szadabsagolasok, az erre vonatkozo szabalyok, kotelezettsegek, a cegcsoport elonyei, milyen kedvezmenyeket elvezunk, a cegcsoporthoz tartozo boltokban torteno vasarlasok soran, es alltalaban, mik vonatkoznak rank.
Baromira tetszett! Nem arrol volt szo, hogy csak szonokolnak arrol, hogy mi egy jo ceg vagyunk, hanem az elso adando alakalommal elmondjak, hogy uraim, ezek vagyunk mi, ezt adjuk, ezt varjuk el. Nem tetszik valami, gyere, uljunk le, beszeljuk meg, van megoldas. Eddig Ilyet, itt nem tapasztaltam.
Barmit lehetett kerdezni, es mindenre valaszoltak. Azt is megmondtak, hogy ha csak 4 evet dolgozol, akkor ennyi penzt kapsz, ha tobbet, akkor annyit, de... ok nem szeretnek, ha valaki igy kiszamolna, hogy mennyi akar lehuzni, mert itt nem szeretik azokat, akik csak lehuzni akarnak x idot!
Kollegakra van szukseguk akik meg vannak elegedve, es nem szamoljak az idot! Ez nem a hadsereg!

Az engem a legjobban erdeklo kerdesek:
- az athelyezes (az irodak kozotti mozgas lehetosege),
- a DHL-Danzas osszefonodas a jovoben, es
- a repulojegy igyenles menete

Az elso ket kerdesre a valasz egy kicsit bonyolut, es osszefuggenek egymassal.
Az athelyezes jelen pillanatban csak oszagon belul kepzelheto el pont! Ha a DHL Danzas implementacio befejezodik, akkor lehetoseg lesz a DHL egesz halozatan belul allasokat megpalyazni, es az athelyezesedet kerni, ugy, hogy ez nem szamit majd a szerzodesed egyoldalu felmondasanak, ami jo, a helyi torvenyek ismereteben!
A harmadik kerdes egyszeru! Letelt a 6 honap probaido, es kozel vagy az egy eves szolgalathoz, akkor a fonokod alairja a szabadsag igenylo lapodat, es a repolujegy igenyedet, a tobbit a cegcsoportba tartozo utazasi iroda intezi!

Komolyan mondom, ennyire jo osszeallitott es interaktiv cegbenutaton meg nem voltam! Ja, az nem is mondtam, hogy az elso napon, kaptam egy konyvet, amiben szinten le van irva minden. Benne vannak a formanyomtatvanyok, egy kis magyarazattal, mikor melyiket miert, egy rovid, tomor bemutetkozas, es ami a legjobban tetszett, szemelyre szabott cim. Ez annyit takar, hogy a konyv masodik lapjan le van irva, hogy milyen formatumban milyen adatokat kell megadnod, hogy a kulonbozo postai kuldemenyeket a ceges levelesladaba kapjam!

Igy kell egy uj alakalmazottat fogadni.
Allitolag lesz meg egy 2 napois trening es bemutatkozas a ceg fohadiszallasan!

No comments: