Sunday, August 14, 2005

Kozerdeku Informacio - Megis kell VIZUM

Vajon miert dontott az Egyesult Arab Emiratusok vezetosege ugy, hogy a meg 3 hete sem bevezetett vizummentesseget megvaltoztatja, es a magyarok beutazasat ujra vizumhoz koti?
Semmi sem biztos, csak talalgatni lehet!
Kezdjuk itt:

"Fegyelmit kaphatnak az arab focistákat megtámadó rendőrök
2005. augusztus 9., kedd 16:54

Még nem zárult le a nyomozás a Békéscsabán garázdasággal vádolt Egyesült Arab Emírségek focicsapatának ügyében, de valószínűleg egy vagy két rendőr ellen is fegyelmi eljárás indul a durva bánásmód miatt. A csapat már csomagol és indulna haza, a rendőrség marasztalná a focistákat.

bocsánatkérést vár a hazánkban edzőtáborozó Egyesült Arab Emírségek utánpótlás futballcsapata. A focisták több tagja szóváltásba és dulakodásba keveredett egy békéscsabai bevásárlóközpontban a biztonsági őrökkel és a kiérkező rendőrökkel. Az eset vége menekülés, több kisebb sérülés, és bilincselés lett. A rendőri intézkedés olyan focistákat is érintett, akik semmilyen rendbontásban nem vettek részt. A Békéscsabán tréningező csapat tagjai ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Az edzőtábor programját leállítottuk, és tárgyalunk a mihamarabbi hazatérésről, mondta a Népszabadságnak a csapat edzője. De az utazás előtt az utánpótláscsapat írásbeli bocsánatot kért az eset miatt. A békési megyeszékhely és a bevásárlóközpont ezt már megtette, a rendőrség még nem.

"Nem egyértelmű a helyzet" - mondta az Indexnek Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az ORFK és mi is párhuzamosan vizsgáljuk az ügyet, a személyi sérülésnél pedig az Ügyészségi Nyomozóhivatal végzi a vizsgálatot. Még tart a videófelvételek elemzése és a tanúk kihallgatása. Az már most is tudható, hogy a rendőrök többsége szabályosan járt el, egy vagy két rendőr ellen azonban fegyelmi eljárást kell majd indítanunk, de a vizsgálat még nem zárult le, mondta a sajtóreferens.

Menekültáborosok hangoskodnak

A bejelentés ugyanis arról érkezett a rendőrségre, hogy "menekülttáborosok" csinálnak botrányt a Csaba Centerben. A helyi lakosokat ugyanis meglepte a teljesen más kultúrából érkezett húsz harminc fős csoport hangoskodása, így félreérthető volt a kialakult helyzet, mondta Szombati Andrea.

Arról, hogy írásban kellene bocsánatot kérniük a csapattól, nem tudnak a békési rendőrségen. Hétfőn ellátogatott a focicsapat vezetőjéhez Hajdú Antal rendőrezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, és "baráti beszélgetést folytatott" az edzővel. Maradásra kérte a csapatot, és arra bíztatta őket, hogy legközelebb is látogassanak Békéscsabára, de a "gördülékenyebb ügyintézés érdekében" előre szóljanak a rendőrségnek, így elkerülhető lenne a focicsapat összekeverése más rendbontókkal. A beszélgetésen - a szóvivő szerint - a csapat vezetője nem mondta, hogy írásos bocsánatkérést várnak a rendőrségtől." -irta az Index.

Egyeb kezzel foghato magyarazat nincs, ugyhogy koszontjuk Bekescsaba, koszonjuk Rendorseg, csak igy tovabb, szolgaljuk es feljunk!!

2 comments:

Anonymous said...

Awesome issues here. I am very happy to see your post.

Thanks a lot and I am taking a look forward to contact you.
Will you kindly drop me a mail?

Also visit my blog :: http://paydayloanspup.co.uk/

Unknown said...

see it hereMore Help this contact formhis explanation newsgreat site