Sunday, August 13, 2006

2006.08.06 Nyaralas Omanban - harmadik nap

A reggelit a szallodaban nyomtuk, es hamar rajottunk, hogy az egyetlen hasznalhato es fogyaszthato kaja a csirkevirsli megsutve kenyerrel, meg teaval.
Sajnos a mai kinalatrol lemaradt a palacsinta, de nem is baj, csak hizunk tole!

A mai program viszonylag egyszeru kirandulas volt, elmentunk Taqah-ba (Salalah-tol egy kisse eszak-keletre, a tengerparton), ahol egy megneztunk egy kastelyt. Kastelynak kicsit kicsi volt, de mindegy, lattuk, es egy kicsit belekostoltunk a helyi eletbe.
Megint meg kellett allapitanunk, hogy ez balkannak egy kicsit eros lenne, viszont a kozelkeletrol bennunk elo elkepzeleseknek abszolute megfelel. Szar, szemet, piszok budos mindenutt, es persze csodajara jartak mindenutt a ket fehet utazonak.

Salalah-ban az ev ezen szakaszaban rendezik a Khareef fesztivalt, ami egy kulturalis, osszarab fesztival, kiallitasokkal, vasarral, miegymassal, es termeszetesen rengeteg turistaval. Arab turistaval persze, az Emiratusokbol, Omanbol, Szaudibol, es meg a fene tudja honnan. A kultoralodas lehetosegen felbuzdulva ugy gondoltuk, hogy belevetjuk magunkat a fesztival forgatagaba, de sajnos pont aznap noi napvolt, ugyhogy engem nem engedtek be. Sebaj, akkor nincs mas hatra, mint a vacsi.

A valasztas eleg nehez volt a fentmaradt egy hasznalhato szalloda ettermei kozul. Vegul is a fix aras bufevacsorat valasztottuk a Hiltonban. Vonolunk az etterem fele, am az etterem elott egy ott dolgozo filippin kurva (mondtam mar hogy a fillippineket is utalom?) beszolt, hogy sajnos az oltozkodesi eloirasuk szerint, rovidnaciban csak es kizarolag az ottlako vendegek hasznalhatjak az ettermet... Erted, nem?
Meg anyad, gondoltam, es egy kicsit bosszusan fordultunk is vissza, amikor is valami isteni szirka megvilagositotta toppedt, beszukult filippin szurkeallomanyat, sikeresen lefuttatott egy egyszeru algoritmust, aminek az eredmenye az lett, hogy raebredt arra, hogy baszki, ezek feher turistak, es itt akarnak hagyni egy kis penzt!
Ezek utan minden eddigi egzisztenciajat kockara teve megiscsak adott egy asztalt. Az etteremben amugy rajtunk kivul meg egy arab par, valami ott dolgozo manager es egy masik pasi vacsorazott, tehat kapacitasuk nem volt epp csucsrajaratva!
Basszak meg az ilyen hulye alkalmazottjukat, de kaptunk elegtetelt am...
Gondolom szolt a manager a csajnak, hogy kapjon a fejehez, mielott kinyitja az szajat, aminak az lett az eredmenye, hogy kettonket harman ugraltak korbe.
A jo vacsihoz ugy ereztuk, hogy egy uveg jobbfajta rose azert dukal, de mivel mindketten ugy el vagyunk szokva az alkoholtol, amennyire csak lehet, az uveg bor utan egy kisse spiccesen ertunk haza.

No comments: