Sunday, August 13, 2006

2006.08.07 Nyaralas Omanban - negyedik nap

A kimagaslo minosegu reggeli utan egy laza dogles a szobaban, majd nyakunkba vettunk a varos kornyeki latvanyossagokat.

Kelet fele mar voltunk, ugyhogy most mentunk nyugatnak.
A varostol kb 60 kilometerre talalhato az Al Marnif barlang a tengerparton. A hely erdekezzege, hogy a tengerpart itt viszonylag meredek, a hullamzas viszont eros, igy a viz folyamatosan amortizalja a partmenti kozetet, illetve a annak belselyeben kisebb-nagyobb uregeket hoz letre. A hullemveres kovetkezteben az urgek megtelnek tengervizzel, es amikor a nyomas megfeleloen nagy, a viz a kozetek felszinere vezeto repedeseken keresztul tor a magasba.
Teljesen gejzirszeru az egesz jelenseg. Baromi jol nez ki az egesz, ahogy a hullamok bevernek a kozetbe, hallod, ahogy szuszog az egesz majd a 2-3 nagyobb hullam utan, horgo, gurgulaso hangok kozepedte a felszinte tor a kellemesen huvos tengerviz!

Ezek utan ugy dontottunk, hogy ma is megprobalunk bejutni a fesztival teruletere. Mar messzirol lattunk, hogy itt valami iszonyatos nagy buli van, mert egesz idaig nem lattunk annyi autot egyutt, mint ami ott allt a parkoloban.

Volt itt is minden, ami szem-szjnak ingere, persze egy kicsit kisebb teruleten es egy kicsit lerobbant allapotban, mint Dubaiban, de nem ez a merce. Annak ellenere, hogy minden egy kicsit kisebb, es piszkosabb, megis minden valahogy jobb volt ott mint itt!
Az emberek persze itt is megbamultak, ahogy Anikoval kezenfogva setaltunk, hiszen nem negyon lattak meg feher embert, de iszonyatosan kedves mindenki, folyamatosan mosolyognak, es persze baromi segitokeszek.

1 comment:

Anonymous said...

Haliho! Ket honappal el vagy maradva:)))) Mar augusztus van, vagyis 8. ho, de lehet hogy Dubaiban ket ora helyett ket ora az idoeltolodas?:))