Monday, November 27, 2006

2006.11.25 A szlovak kapcsolat erositese

Szombat volt, de nagyon!
Semmi nem tortent, a kollegak bagyadtan meredtek a monitorokra, es probaltak atveszelni ezt az abszolut ingermentes napot!

Engem csak egy dolog eltetett!

A tobbiek, a szerencsesek 4kor elindulnak otthonrol, talakozom veluk a megszokott kijaratnal es egy kis sivatagozas utan egy bbq-val zarjuk ezt a moslek napot!

Okot rogton talatunk tobbet is, hogy igazoltan minden oncelu elvezettol mentesen kimehessunk ujra a terepre! Szulinap es vendeg!

Aniko kolleganojenek a pasija van itt latogatoba, ugyhogy rafer egy kis vilaglatas!
Szulinaposbol kapasbol volt ketto! Mohammed, az olasz-libanoni (errol majd kesobb) es Thomas, a szlovak kapcsolat!

A menetrend egyszeru volt!
Elindul egy auto, 3 emberrel otthonrol, talalkozasi pontot atpakolunk hozzam, kicsit kimegyunk a sivatagba, amig a masik 2 auto odaer, utana egyutt kimegyunk egy nagyobb dunere, kaja, pia, miegymas, majd haza!
Ez a keplet egeszen sokaig mokodokepesnek tunt, egeszen addig, amig a masik 2 auto (mint kesobb kiderult 4) kesve nem indult, es be nem szopta a forgalmat!
Ok, vegul is varni tudunk, de az, hogy siman elrobogtak 120-al a talalkozasi pont mellett mar egy kicsit sok volt! A 6- fel 7-es erkezest igy 8-ra tudtak produkalni, ugyhogy az egesz program csuszott!

Mi addig elfogyasztottunk egy 2 literes uvagben bekevert bacardi-colat, meg egy par sort, csakhogy teljen az ido!

Miutan nehezen megerkeztek, a kotelezo ritualek elvegzese utan nekivagtuk a tok sotet duneknek. Meg jo, hogy nem nehez a terep, es minden 2 hetben egyszer legalabb itt vagyunk.

Thomas kihozta az uj Discovery-et, Norbi a Huncutka-klonnal jott, de volt egy Land Cruiser es egy regi, kocka Cherokee.

A celallomas a jol megszokott szivatos Fossil ROck elotti kis emelkedo, amin az autok rendszeresen szenvednek (a rosszabbak, termeszetesen, a kevesbe tapasztalt driverekkel).

Mi elsore felmentunk, majd kovetett a Cruiser, meg a Csirke, de a 2 zoldfulu, lemaradt.
Norbina sikerult egy csuna buckan megcsusznia, es maga ala omlasztani a a fel dunet. Lesetaltam, lehoztam, a kocsit, majd egy jo trecket talalva felvittem a kocsijat. O persze csak pislogott a sotetben, Thomas meg forgolodott, ugyhogy folkapta es feljottek ok is.

Mindenki kajan vigyorral a kepen ertekelte a feljovetelt es kisse zihalva meselte, hogy mit is eltek at a felfele vezeto uton. Igen, ez egy ilyen dolog. Ha egyszer raerzel az izere, nem is akarsz mast csinalni.

A kaja megsult, el is fogyott, beszelgettunk, es megprobaltunk felkileg felkeszulni a rohamosan kozeledo indulasra.

Lefele a dolog annyira nem is veszelyes, de azert megis!
Norbinak sikerult borulaskozeli allapotba hoznia a Discojat, de vegul egy keves segitseggel, megoldodott minden.

Az utolso akadaly egy 10-12 meteres emelkedo azert meg elottunk allt. Nekem 3 nekifutas kellett, mire felertem, de igy a tobbiek nem szivtak sokat, a megfelelo utasitasok es tanacsok birtokaban!

Gyorsan es egyszeruen elertuk a benzinkutat, ahol meg Thoms benzincsoven levo repedest gyorsan eltomtuk, hogy meg tudjon tankolni es mar szaguldottunk is haza!

Hajnali fel kettokor nujatm agyba. Aniko mar aludt, de felebredt es odabujt mellem.

Ilyen dolgokat kene csinalnom minden nap!

No comments: