Tuesday, November 28, 2006

Cikk az Origon!

Az Origon megjelent cikk utan sokan felkaptak a fejukek es szornyulkodve hivtak, hogy ilyeneket nem lehet mondani, mert....

Mert miert nem?
Es pontosan mit nem lehet mondani?

Nem lehet megerositeni egy nemzetkozi szervezet alltal keszitett felmeres eredmenyet?
Gyerekek, ugyan mar!

Egy par megjegyzes a cikkel kapcsolatban:
- itt nem en voltam a foszereplo, hanem az a jelentes, amit novemberben tett kozze a Human Rights Watch, ami mar alapban tartalmazott olyan pontokat es reszleteket, amik kenyelmetlenul erinthetik a helyi kormanyzast
- a cikk iroja, a vele folytatott 10 perces beszelgetes utan 2 mondatot idezett tolem, es egyszer utalt az altalam is es a Human Rights Watch altal is emlitett kitiltas intezmenyere, amit sajnos kornyezetemben tobbszor is alkalmaztak az elmult hetekben

"A HRW szerint létező gyakorlat az is, hogy a munkáltatók elveszik dolgozóik útlevelét. A cégek ezt leggyakrabban azzal indokolják: csak így tudják megakadályozni, hogy dolgozóik egy-egy munka elvégzése előtt lelépjenek." - Ez nem gyakran elofordulo gyakorlat, ez altalanos! Sajnos!

Tobben felhivtak a figyelmem arra, hogy az ilyen cikkek utan meguthetjuk a bokankat, es rosszabbra fordul a sorsunk, megnehezithetik a vizumhoz jutast, miegymast!
Igen, elkepzelheto, de nem tartom valoszinunek!

Miert?
Azert mert en ugy gondolom, hogy ha ez az orszag tenyleg oda akar fejlodni, az akaja elerni, amit celul tuzott ki maganak, akkor sokkal fontosabb az, hogy egy olyen szervezet, mint a Human Rights Watch kifogasait es aggodalmait eloszlassa, mint az, hogy egy keleteuropai internetes ujsagban megjelent cikk nyoman szankcionalja az az orszagot!

Egy olyan orszag, aki magyarorszag eves koltsegvetesenek tobbszoroset fekteti kulonbozo projektekbe, nem fog piszlicsere cikkekre reagalni es valaszlepeseket tenni. Szamukra a tet, az egesz orszag megitelese lenyegesen fontosabb, mint az hogy en mit mondok, mit erositek meg, csak csafolok!

Es meg egy dolog.
Ugye ti sem hittetek el az amit a Fokuszban lattatok, meg amit a Frei mondott?
Hogy itt aztan kolbaszbol van a kerites, es elegedett, jolfizetett, tulpihent munkasok epitik az orszagot, hogy itt nincs burkolt rasszizmus, es mindenki szeret mindenkit, es nem a kimondhatatlanul sok penz motival es iranyit mindent es mindenkit!


No comments: