Friday, January 28, 2005

2005.01.25 Kedd Global Village

Hat ez nagyon cigany!
Egy nagyra sikeredett karacsonyi nepstadionos vasar, annyi kulonbseggel, hogy ugy gondoltak, jobban fog kinezni, ha orszagok szerint megosztjak a szart!

Kepzeljunk el egy hatalmas teruletet, kint a picsaba, a sivatag kozepen, ahova felepitettek egy csomo kis orszagot, ugymint India, Kina, Pakisztan es persze az Obol orszagok kozul mindet, azzal a cellal, hogy ezekben a pavilonokban bemutassak (??) az adott orszagot!
Ehelyett mi van?
Minden tele van kinai gagyiszarral, azzal az igazi muanyag bovlival. Ez alol persze csak ciganyorszagok a Obol orszagok a kivetelek, meg egy par kulturalt orszag, ahol vannak ertelmes dolgok is, ahol megertettek, es kivitelezni is tudtak a feladatot!
A GCC orszagok pavilonjaiban kivetel nelkul szolt valami szar zene, amire a pizsamasok nagyon jol szorakoztak. Elkepzelheto, hogy jo volt, csak abban a nagy hangzavarban, egyik sem volt sem hallhato, sem elvezheto. Kb a legutolso, altalam is meglatogatott, 2003-as Budapesparadehoz hasonlitanam, ahol a ugyan ez volt, hangzavar, egymastaposas, ciganykodas!
Az mar csak hab volt a tortan, amikor a szir pavilonban megpillantottuk a feliratot:
"Sziria a civilizacio bolcsoje!"
Meg anyad!

Termeszetesen volt 1-2 kifejezetten jol sikerult pavilon is. Ilyen volt peldanak okaert Kenya. Itt szinte semmi mast nem lehetett kapni, mint kenyai kezmuves faragvanyokat, egy csomo jopofa dolgot. Volt egy kis szinpad, ahol tancoltak ez zeneltek! Hal istennek eleg messze volt minden egyeb hangoskodo orszagtol ugyhogy ez kifejezetten szorakoztato es elvezheto volt!

A tobbi orszagrol csak erintolegesen:
- Nemetorszog ki birta hozni a VW-t meg a Porschet, meg a Siemenset, mint fobb ismertetojegyeket! No komment!
- Nagybritannia pavilonja tele volt bovlival, egyetlen sarokban volt egy kis angol suvenir shop, ahol lehetett emeletesbuszt kapni, meg minden ilyen faszsagot! Ha csak ennyire futott, akkor megerdemlitek!
- A Csehekhez mar be se mentunk!

Soha tobbet nem megyek arra. es igyekszem mindenkit lebeszelni errol a kirandulasrol! Meg jo hogy nem szedtek belepot!

No comments: