Saturday, July 24, 2004

2004.07.21 Szerda

Ma tok fel voltam dobva. Erteho, azt hiszem. Lassan koltozhetek.
Az esti program egy laza vasarlas, es szetnezes, hogy mit hol erdemes venni.Bementunk a legnagyobb CARREFOUR-ba, ami egy MERTO szintu, olcso, elfogadhato aruhaz. Csongor persze osztotta az eszt, jo ertelemben, hogy mire kell odafigyelni,hogy mit hol erdemes venni, es legfokeppen mikor.Talakoztunk Pertaval az aruhazban.
Probaltam ellesni, hogy egy gyakorlott "haziasszony" hogyan vasarol. Hat igen, egy huto nagy kincs ezen az eghajlaton.Csongornak is az a baja, hogy a balesete elott tervezte, hogy vesz, de ezt a projectet egy kicsit elhalasztotta, agyhozkotottseg miatt.
Szerencsemre az uj hejen lesz egy eleg nagy hutu, fagyasztoval, ugyhogy viszonylag sokmindent meg tudok majd venni elore, a tartosabb dolgokbol.
Mentorom rogton kozbeszolt, hogy majd elvalik, hogy milyen lesz az a kozos konyha, mert 1 vizzforralot mindenkepp vennem kell, hogy reggel ne kelljen kimaszni a konyhaba, hogy kv-t vagy teat csinaljak.A hutovel is igy leszel, mondta, majd kiderul, hogy meddig maradnak meg a cuccaid a kozosbe, es ha jobbnak latod, akkor beruhazol 1re. Kemeny 400 egyseg.

Az erdekes az, hogy itt nem lehet hutut kapni zar nelkul. Ez igy persze nem igaz, mert vannak, de nem a nagykozonsegnek, hanem az igazan nagycsaladosoknak, gyonyoru amerikai tipusu hutok, megfizethetetlenul magas aron.
Az olcsobb kategorias berendezeseken mind van egy eleg komoly zar, hogy a beiszitter, vagy a munkasszallason nem tudjak kienni egymas kajajat a szegeny osszezartak.Szoval egy kicsit elkapedtem, mert rosszabra szamitottam. Az arakat elnezve viszonylag olcson meg tudom venni azokat a dolgokat, amik egy alapkonyhaba szokseges.

A nagyobb project a butor lesz, de azt majd Penteken intezzuk, ha latunk valamit.

No comments: