Thursday, September 02, 2004

2004.09.01 Szerda

Koran ebresztettem Csongort, hogy jojjon ertem. Meg volt beszelve, de azert biztos ami tuti..
Bevitt egy darabig, fogtam egy taxit, es huztam ki a halalba, a Traffic Departmenthez, hogy lecsereljem a jogsim.
Urlapkitoltessel kezdodott a tortura.
Az adatlapot csak arabul kitoltve fogadjak el....es mivel a jogositvany igenylok 50%a nem ir arabul jo uzleti fogas beultetni egy par embert, akik ezt megcsinaljak helyeted, persze jopenzert. Urlapkitoltes, fenymesolas...az elso 20-es ugrott!
A kovetkezo akadaly a sorban allas...
- Szeretnem kivaltani a helyi jogositvanyomat!
Papirellenorzes, majd...
- Ok, szemeszet!
- Merre?
- A varosban...
Taxi, szemeszet, taxi...50 fitying, hello....

A valtozatossag kedveert megint sorbanallas!
- Szeretnem lecserelni a jogositvanyomat helyire..
- Ok, melyik orszagbol jottel?
- Magyarorszag!
Szemoldokosszerancolas, egy kis ertetlenkedes...
- A magyar jogositvanyt nem fogadjuk el, ujra kell vizsgasni...
- Tegnap 2 kollegajaval beszeltem, azt mondtak, hogy nem kell semmit tennem, csak bejovok, es lecserelik..EU tagok vagyunk, keremszepen...
- Mi az az EU?? Kulonben is, akik a telefonokat kezelik, nem tudjak a reszelteket. Bosszanto, de probalunk valtoztatni ezen a fejetlensegen...Tobbek kozott ezert is utalom azokat a kibaszott pakisztaniakat...
Apam, ezt jol megmondta...
- Ok, mit kell tennem?
- Masik epulet, regisztacio!

A masik epuletben legalabb akkora fejetlenseg, mint az elsoben. Rovid idonbelul kideritettem, hogy melyik ablaknal kell kezdemen a sort! Nana hogy a penztarnal...75 krajcar szeva megint...de legalabb jovohet szerdan vizsgazom!
Szoval szerdan, otthoni ido szerint 09.30-tol tessek szurkolni...
A visszataxizas 20 egyseges koltseget mar meg sem ereztem...

Este Ben-nel, Petraval, Csongorral, es Melindaval talakoztunk. Eloszor beultunk Ben szallodaja foldszintjen levo nemet etterembe rostonmajat enni.
Melinda az uj lany Dubaiban. Torok baratja utan jott ki Dubaiba, es hogy maradhasson, es allast kapjon hitelesitetni kell a diplomajat, amit otthon nem tett meg. Igy nem maradt mas, mint hogy Bent megkertuk, hogy ha mar Csutortok reggel ugyis megy haza, tegye ma meg, hogy elviszi.... Problema megoldva.
Beszelgetunk, beszelgetunk, egyszercsak Csongor kerdezi, hogy a penteki tervem, all e meg, mert lehetne menni buvarkodni Gurkanekkal, Melindaval, es egy par masik arccal! Ok, megbeszeltuk. Pentek pancsolas!

Laasan elkoszontunk, mert meg Melindanak haza kellett ugrania a papirokert, mi meg sracok mentunk tovabb. Beultunk meg egy feherekkel teli helyre, dumaltunk, megvartuk mire Melinda es Gurkan visszaer a diplomaval, megettuk meg amit rendeltunk, majd elmentunk haza pihizni!

No comments: