Saturday, September 04, 2004

2004.09.03 Pentek - Khor Fakan

Reggel viszonylag koran kellett kelni, hogy odaerjunk a megbeszelt helyre. Azt hittuk, hogy kesni fogunk a reggeli poszmotoles miatt, de vegulis nem rank kellett varni.
Meg bevasaroltunk a kiskozertben es mert indultunk is.
2 ora autozas utan a sivatagot fokozatosan sziklashegyseg valtotta fel. Gyonyoru kanyonokkal, szakadekokkal. Fantansztikus. Es sehol semmi fa, vagy fu. Mindenutt kovek, neha egy-egy epulet, egy-egy kisebb falu.





Megalltunk az utszeli szonyeg es zoldsegpiacon, de meg akkor kezdtek kipakolni, ugyhogy csinaltunk egy par kepet es tovabb alltunk.


Meg egy ora autozas, es megpillantottuk a tengert, es a szigeteket.
Mostmar nem voltunkj messze celunktol, a Snoopy Islandtol.
Ime, O az:


Megerkezdtunk, lecuccoltunk es szereztunk maszkot, pipat es uszonyt, majd belevetettuk magunkat a hullamok koze.

Fantasztikus elmeny. Ahogy kozelebb es kozelebb ertunk a szigethez egyre tobb es tobb halat lattunk, egyre szinesebbek, elenkebben lettel a kristalytiszta vizben.
Persze nincs eleg gyakorlatom a szajon at lelegzesben ugyhogy rendszeresen kikoptem a pipat, mert telement vizzel, ilyenkor a 2,5-3 meteres vizben kuzdeni kellett a hullamokkal rendesen.
Ujra es ujra alamerultunk, vagy csak a fejunket a vizben tartva bamultuk a lentu vilagot...

Valaki felfedezte a teknosok buvohelyet is, de mire en odaertem marcsak egy kissebb, kb 40 cm-es paldanyt lattam.
Allitolag a sziget korul el 2-3 nagyobb (max 1,5 meters) capa, de oket nem sikerult megtalalni, viszont lattunk egy csomo babacapat. Aranyosak voltak nagyon. Folyamatosan civakodtak, mint a gyerekek.

A kiados buvarkodas utan egy ebed, majd egy kis csendespiheno kovetkezett majd dogles a medenceben...


Mire hazaertunk elegge besotetedett, a csapt nagyresz pedig az faradsaggal kuzdott. Akik meg frissek voltak elmentek egyet vacsizni egy egzotikus etterembe. Aztan szetspriccelt a csapat.

Mindet egybeveve nagyon jo volt ez a nap. Erdekes emberekkel talalkoztam, jot beszelgettunk, jo volt a buvarkodas es teljes mertekben kikapcsolodtunk. Reggel frissen, kipihenten es leegett hattal mehetunk a gyarba megint...

A tobbi kep ITT talalhato!

No comments: