Thursday, September 30, 2004

2004.09.29 Szerda

A fejetlenseg ma is folytatodott!
Egyszeruen keptelenek felfogni a dolgokat! Mondom szepen, mondom csunyan, de semmit!
Azt hiszem jelenteni fogom, de elobb megvarom amig visszajon az export supervigyor, O ertelmesebbnek tunt!

Este 2 erdekes cikket talaltam az ujsagokban.

Az elso a Dubai mertorol szolt, illetve a arrol, hogy milyen alvallalkozok palyaztak a mertoepites egyes szakaszairam, illetve, hogy milyen utemben tervezik a fuggo metro kivitelezeset. Az alvallalkozok felsorolasaban egy erdekes nevet talaltam:



Amig nagyban vadasznak ra, a legalis cegei tendereken vesznek reszt es olyan pnezeket keresnek, amibol siman lehet tamogatni akarmit!

A masik cikk meg ennel is meglepobb.

Hoppa....60 millkat (forintban) veszt az egyik uzemanyag tarsasag naponta!
Reggel Csongortol egy kis hatterinformaciot kaptam, es O ugy itelte meg ezt a hirt, hogy ereszteni kezdett a nagy marketinggel felfujt lufi, azaz Dubai.
Tortent ugyenis, hogy Dubainak elfogyott az olaja, ugyhogy ki kellett talalni valalmi mast, amibol penzt lehet csinalni. Ez a valami a turizmus, aminek szerves resze a fold csinalas (The Word, The Palm szigetek) epitese stb. Az az uzemanyag, amit itt az ember a kocsijaba tankol, Abu Dhabi-bol szarmazik, es vilagpiaci aron veszi Dubai, am Dubai aron adja, azaz a feleert.
Igy konnyu osszeszedni napi 60 milla vaszteseget!! Szoval ugy nez ki, hogy rovid idon belul osszeulnek az okosok, es kitalalnak valemilyen kompenzaciot a 2 Dubai toltoallomas-lancnak, az ENOC-nak, es az EPCO-nak, hogy mersekeljek a veszteseget.
Ez egy olyan alkalom, amikor a gepkocsiadot erdemes bevezetni... ugy, mint az elso adot az Emiratusokban!
A kompenzaciotol fuggetlenul ez a stabil, fix arfolyamos Dirham veget is jelenti, illetve a varhato aremelkedest is jelzi!
Fasza! Mondjuk ez meg korant sem jelenti azt, hogy valaki kisebb, es takarekosabb autora cserelne a 4.5 literes Patroljat, mert meg igyis elfogadhato a benzin ara. Az emeles utan kb 120 forint lesz ugy, hogy mincs benne utalapi hozzajarulas, meg mindenfel egyeb sallang!
Minek is, hiszen ugy epitik az utakat, mint a villam!

No comments: