Wednesday, August 04, 2004

2004.08.03 Kedd

Na ma megint eltartott egy ideig, mire beretem. Kicsit kikeszultem a melegtol, ugyhogy egy darabig csak pihegtem az irodaban. Persze a probelmak csak jottek sorba, nem volt megallas, illetve nem lett volna, ha minden klappol, de miert klappoljon. A vonal olyan dog lassu volt, hozza lassult mindenki.

Ma megint rakerdeztem, hogy mivan a vizumommal. Meg varni kell ra egy hetet kb, utana orvas, jogsicsinaltata, meg miegymas.

Ma megint hivott a Citibankos fazon, hogy nagyon sok penzt akar nekem adni, persze csak ugy, ha megvan a rezidens vizumom, es meg nem faxoltam le neki semmit. Ember, azert nem, mert meg nincs. Hiaba, arab. Mindent 2szer kell elmondani nekik (vagy tobbszor), mint a rosszgyereknek. Egy nagy csomo penz akarnak adni nekem. Ha ok ettol boldogok...Engem nem erdekel, csak ne hivogassanak foloslegesen, vagy inkabb csak akkor adjanak, amikor kerek, akkor se sokat, csak annyit amennyi kell. Se tobbet, se kevesebbet.
Amikor Csongornak letiltottak a kartyajat megkerdeztem, hogy mi van akkor ha tartozol a banknak 10000rel, es ugy tiltatjak le a kartyadat, vagy hirtelen elhagyod az orszagot, vagy meghirtelenebb tortenik valami az orszagban, es te ugy gondolod, hogy nem itt akarod szetlovetni a fejed. A valasz egyszeru. Leirjak vesztesegkent. 10e-20e-50e semmiseg, nem eri meg utana menni. Nincsenek behajtocegek, nincs cimed sem, amire a szamlat kapod. A rendorsegi feljelenteseket is egy, a bevesarlokozpontokban felallitott, a rendorseg rendszerehez kapcsolt kis internet terminalon kell ellenorizned...
Csongor egy parszor mar hangoztatta, hogy itt, most tartozni a legjobb, es hogy lassan kipukkan az egesz marketing leggomb, amire Dubai epul. Szorjak a penzt ezerrel, megprobalnak valamit kezdeni amig lehet, de szerintem rossz uton jarnak. Shejk Mohamed jol kitalata es elkezdte felepiteni a dolgokat, de mara ez mar egy kicsit elavult. Amikor a nagy epitkezesek elkezdodtek, hogy tamogassag a helyieket, fantomcegeket csinaltattak veluk, majd allami penzbol finanszirozott kamionokkal elkezdtek allami megrendelesre homokot szallitani egyik helyrol a masikra. HOMOKOT BAZD MEG, A SIVATAGBAN! Es az allam kompenzacio gyanant ezert fizetett.
Tervben volt a Forma 1 palya is, de egy kicsit elaludtak, mert Bahrein hamarabb megepitette. Dubai most megis epit egy palyat, csak azert hogy legyen hol edzenie a csapatnak, mert hogy vesznek egy egesz csapatot is a palya melle.
Nemreg volt itt valami nagy konferencia, valami penzugyi dolog, minden orszagbolt itt voltak a nagykutyak. Dubai mit csinalt, epitetett meg egy par szallodat, es vett 300 buszt a vendegeknek. Az 1 honapos konferencia utan, a busz szetosztottak, a "BKV"a rendorseg, es a katonasag kozott. Apropo katonasag, mint olyan fegyveres testulet nem letezik. Minden a rendorseg ala tartozik, az elharitastol kezdve a forgalomiranyitasig. Ha gond lenne, es katonakra lenne szukseg, no problem. A sivatagban megvannak a teljesen felszerelt bazisok, persze a legmodernebb eszkozokket, es ha loni kell, hozatnak katonakat amerikabol, akik mukodtetni tudjak az eszkozoket, meg miegymas...
Bahrein az amerikaiake, ez tiszta sor. Olyan lehallgato bazis van, hogy csak na. Az sms-eidet letoltik a telefonodbol, meg amit akarsz. A gond nem is ez, hanem Quatar.Quatar ugyanis hatalmas foldgazmezot fedezett fel, amin Irannal kozosan termel ki, a mezo 2 ellentetes vegerol. Ezaltal olyan hatalmas anyagi eroforrasra tett szert, hogy lepipalhatja Dubait. A dolog ott kezdodott, hogy Shejk Mohamed latva a jolmukodo Singapuri peldat, akiugy a tavolkelet elosztokozpontja, azt mondta, hogyha a sargaknak bejott tavolkelet, akkor nekunk bejon majd a kozelkelet. Ez igy is volt, es az egeszet felepitettek marketingbol. Mukodott is egy darabig, am megjelent Quatar, a tomenytelen mennyisegu penzevel, es Dubai helyere palyazik.
Terrorizmus! Elvileg nincs, gyakorlatilag mindenutt van. Shejk Zajedh nemreg irta ala a terrorizmus elleni torvenyt, am ha jol ertettem hagyott kiskapukat. Atlathatatlan az, hogy melyik uzlet kinek az erdekeltsegebe tartozik es ki hogyan profital belole. Allitolag Bin Ladennek is van nem keves uzleti erdekeltsege, es penzforrasa itt. Az utobbi idoben egyre tobb sejtet kaptak el, kb 300-400 embert, ugyhogy a torvenyt meg kellett hozni, am ha minden igaz, van valami egyezmeny a terroristakkal. Nalunk nem robbantotok, mi nem basztatjuk a penzforrasaitokat. Ami erdekes volt, hogy fegyvert hivatalosan nem lehet kapni. semmilyet, se pisztoly, se vadaszfegyvert, de meg egy jo kest sem. Kereslet, es penz viszont volna ra, es ezt jol meg is lehetne adoztatni, de ezt most hadjuk. Volt azonban egy par loveszklubb, ahol x osszegert barmit kiprobalhattal. BARMIT. Miutan elkaptak a sejteket, es mielott alairtak volna a torvenyt, a loveszklubboktol beszedtek az osszes fegyvert, ezzel is csokkentve az eselyt arra, hogy valaki fegyverhez jusson.

Lesz itt meg hadd el hadd, meg sivas-rivas, csak ido kerdese az egesz.

No comments: