Friday, August 20, 2004

2004.08.19 Csutortok - Ajman, avagy a veszelyes kirandulas

Felnap!
Annyira semmi ertelme 8-12ig bent ulni, hogy felelmetes. Senki sem csinal semmit

Hamar vegeztunk, ugyhogy Csongorral kirandulasra adtuk a fejunket, am nem minden cel nelkul. Penteken unnep van, koccintani kell, ugyhogy szereznunk kell sort.

Arab orszag leven az alkohol tiltott, nem lehet mindenutt kapni, kulon engedelyhez van kotve a vasarlas, szabadon csak a kocsmakba lehet inni, persze jo dragan!!
Rendes feher ember 3 modon juthat sorhoz.
- a mar emlitett kocsma-megoldas
- munkaltatoi hozzajarulas es igazolas - na ez az amit epeszu feher nem ker az arab fonoketol
- keruloutak

Mi keruloutra mentunk, Ajman-ba, ahol a kikotoben van egy nem hivatalos italbolt.

Melo utan elindultunk Sharjah-n (10 km) keresztul Ajman-ba(20-25 km). A DXB-SHJ szakaszt 45 perc alatt tettuk meg. Hetvege leven mindenki igyekezett haza, am ez az utszakaszt nem arra tervesztek, hogy ezt az irtozatos forgalmat elbirja. Pillanatok alatt 4 savrol 2 savra szukul az ut, es kezdodik a dugo. Nap mint nap reggel es este ez a helyzet. Delutanonkent 18.00tol 21.00ig a Shejk Zhajed ut (egy 5 savos utacska) SHJ fele ugy bedugul mint a fene.
Lehet, hogy SHj-ban olcsobban lehetne lakast berelni, de en nem vallalom ezt a torturat nap mint nap havi 2-300 AED megtakaritasert!

Beertunk SHJ-ba...
Hat...mit is modjak...Epitkeznek mint allat, de hogy nem feher ember tervezte a varos az biztos. Egymas hegyen-hatan, semmi koncepcio, ossze-vissza az egesz. Semmi egyseges kep.
Es meg 1 fontos kulonbseg. Csak a belvarosban van fu es jarda. Ennek koszonhetoen olyan por van mindenutt, hogyha az autot lehuzott ablakkal otthagyod egy fel orara, az ulesekbol nem tudod kiporszivozni a homokor tobbe.

...innentol Ajman...



bazze, itt nincs ut...

tekeregtunk, majd egyszercsak odaertunk a zugitalbolthoz



Az ablakok mogott a polcok roskadoznak minden fele piatol, nagyreszuk olyan, amirol en nem is tudtam, hogy letezik. Az aruk persze olcsobb mint a kocsmaban, es csak egy picit dragabb mint a duty freeben, ugyhogy siman megeri.

Ma is tanultam valamit. Ha alkoholt csempeszel a kocsiban, sohasem szabad a csomagtartoba tenni a szjret. Ha valamelyik barom beled megy hatulrol, a pia osszetorik, a rendor meg ugy elvisz mit a szel. Tehat a piat mindig a vezeto ules moge, a foldre kell tenni, torolkozovel letarakva, lehetoleg jol bebugyolalva!! Az a tuti hely!!

Sajnos hazafele is csak a kocsibol fenykepeztem, mert kint 53 fok volt. Egyszer majd ugyis kell jonni sorert ujra...Remelhetoleg telen is, amikor sokkal jobb az ido, es olyan helyekrol is lehet fenykepzni, amirol most nem tudtam.

Azert lattunk most is dolgokat...









No comments: