Friday, August 27, 2004

2004.08.26 Csutortok

A mai munkarol inkabb nem irok semmit, mert tok altalanos melo volt! Semmi extra!

Hamar vegeztem, Csonrog felvette Ben-t, utana jottek ertem, majd mentunk Ajmanba megint.
2 celunk is volt.
Az elso, es talan a legfontosabb, talalkozni egy magyar csajjal, aki ide jott ferjhez, es atadni egy csomagot, amit egy masik magyar csaj kuldott az itt maradt gyerekeinek. Bonyolult, mi?
Szoval. Ide jot ferjhez egy magyar lany, aki egy ido utan nem bita tovabb az arab ferjet, es lelepett, hatrahagyva 4 gyereket. Nem lehetett egyszeru dontes, de valamilyen szinten meg lehet erteni. Az itteni ferfiak nem igazan bannak lovagiasan egy kulfoldi feleseggel.
A masodik szerezni egy kis piat! Ez is fontos volt!!

Talakoztunk is a lannyal a megbeszeltek szerint, nem volt semmi gond. Atadtuk a csomagot, es elkezdtunk beszelgetni!
En kb 30 perc utan azt mondtam, hogy ilyen nincs, ez nem lehet...
Neha-neha Csongoral neztem, es lattam, hogy az O agya is elborult.
10 eve lakik kint a csajt, ezalatt 1szer engedte haza a ferje. Ez az egy alkalom sem az apja temetese volt.
Megtanult arabul beszelni, de irni olvasni nem tud, mert az joval nehezebb. 2 gyereke van, egy kukkot nem tudnak magyarul. Amikor elekzdtunk a munkarol beszelni csodalkozva megkerdezte, hogy mi mind tudunk angolul? Merthogy o nem tud!!
Mir csinalsz napkozben, amikor nincs otthon a ferjed?
Internetezgetek, telefonalgatok meg ilyenek....
10 ev alatt nem volt eleg ideje megtanulni angolul!
A ferjevel a kapcsolata neki sem a legjobb, valtoztatna rajta, dehat nem tud angolul, mincs mit csinalni, ugyhogy inkabb kerulgetik egymast a ferjevel, es leeli a hatralavo eletet mellette...

Egy kicsit meglepett ez a hozzaallas! Lehet hogy egyszeru ezt igy kimondani, de akkor miert nem hagyja ott, es jon haza, kezd valamit az eletevel!!
Gyorsat fejszamoltunk es kijott hogy kb 27 eves! Akkor otthonrol 17 evesen jott el!
Igy mar nem csodalkozom, hogy annyira le van maradva, es nekunk alapveto,
termeszetes dolgokra csodalkozik ra azzal artatlan naivitassal....
Mindenesetre sajnalom szegenyt, mert ez igy nem jo neki.

Miutan tultettuk magunkat ezen a megdobbento 1.5 oran elindultunk a forintos boltok fele. Korbejartuk mindet, jol bevasaroltunk konzervbolt, befottbol, meg ilyenekbol. Egy dolog maradt hatra, a sor, meg miegymas...
Elvittuk Ben-t is a piaboltba. Annyi auto volt, hogy alig tuidtunk megallni. Iszonyatos csucsforgalom, mindenki vasarolta a soroket, vodkakat hetvegere!
Mi is megvettuk a magunket,



majd irany haza.

Utkozben meg megaltunk egy fodrasznal, mert mar kezdett a szemembe lodni a hajam. Gyorsan megoldottuk a kerdest, ime az eredmeny:



Beultunk enni, csakhogy legyen valami a pocakban, mielott elkezdunk sorozni, es legyen valami, amit szet lehet csapatni a vodkaval.
Csongornal az utkozben szerzett jeggel jol behutottunk mindent es elekzdtunk dumalni, es iszogatni.
Telt-mult az ido. Fel 4 tajban eszmeltunk, hogy lassan virad. Ben-nek hivtunk egy taxit. Amig odaert megittuk a maradekot, nehogy veletlenul felrugjuk a felbontott uveget ejszaka. Midnharman jol beseggeltunk. Errol is vannak kepek, de azok inkabb nem, annak ellenere, hogy matol elvileg nincs cenzurazas a blogban)
Hogy fognk mi fozni holnap...???

No comments: